6. září 2024 19:00

Další Hunger Games mají hlavního hrdinu. Znáte ho ze svůdného filmu se Zendayou

Jedna z nejpopulárnějších young adult sci-fi sérií se vrátí s dalším filmem. Tentokrát se opět ponoří do minulosti.

Suzanne Collins, autorka veleúspěšné knižní série Hunger Games, píše pátý román s podtitulem Sunrise on the Reaping. Kniha se odehrává 40 let po Baladě o ptácích a hadech, jejímž hlavním hrdinou byl budoucí prezident Snow, a zároveň 24 let před prvním dílem slavné trilogie. Studio Lionsgate má ve schopnosti Suzanne Collins tolik důvěry, že rovnou chystá filmovou adaptaci.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Další návrat na začátek

„Suzanne Collins je mistrovská vypravěčka a polárka naší kreativity. Nemůžeme mít větší štěstí než to, že nás vede a věří nám autorka, jejíž talent a představivost jsou konzistentně tak brilantní,“ rozplývá se předseda Lionsgate Adam Fogelson. Nový příběh se bude točit okolo 50. hladových her, zároveň má podle Collins reflektovat myšlenky Davida Humeho, konkrétně jednoduchost, s jakou si menšina podrobí většinu. „Příběh se také noří do použití propagandy a moci těch, kteří řídí narativ. Otázka skutečnosti informací je pro mě den ode dne palčivější,“ dodává Collins.

Hlavní postavou nových Hunger Games bude Haymitch Abernathy, zkušený bojovník, alkoholik a mentor Katniss Everdeen hraný v hlavní sérii Woodym Harrelsonem. V Sunrise on the Reaping ještě Haymitch nebude tak zkušený ani nasáklý chlastem, navíc v jeho roli logicky uvidíme mladší tvář. Tu mu podle všeho propůjčí Mike Faist (Rivalové, West Side Story). Režie se opět ujme Francis Lawrence, stejně jako u všech dosavadních dílů série. V amerických kinech se má film objevit 20. listopadu 2026.

Zdroje: Geek Tyrant/Men's Journal

Video: Trailer filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický