1. července 2024 16:20

První fotky z Gladiátora 2 ukazují všechny hlavní postavy a slavné brnění Russella Crowea

Fanoušci si konečně můžou prohlédnout pokračování megahitu ze starověkého Říma.

Režisér Ridley Scott po dlouhých průtazích způsobených loňskou hereckou a scenáristickou stávkou dokončuje Gladiátora 2. Nyní se konečně pro magazín Vanity Fair podělil o první sadu oficiálních snímků, které dávají pěkný přehled toho, co nás už na podzim čeká.

Příběh pokračování se zaměří na postavu Lucia Vera, který byl v originále teprve chlapcem a jehož strýc Commodus (Joaquin Phoenix) zemřel v aréně rukou Maxima (Russell Crowe). Lucia ztvární vycházející hvězda Paul Mescal (All inclusive, Temná dcera), kterého můžeme vidět na osmi snímcích, včetně dvou bojových. Potvrzuje se, že bychom se měli dočkat skutečně plnokrevných akčních scén, v nichž je Scott mistr.

Nechybí ani pohled na rebelujícího generála Acasia (Pedro Pascal), mocného organizátora gladiátorských her a obchodníka se zbraněmi Macrina (Denzel Washington), zkorumpovanou vládnoucí dvojici Caracallu (Fred Hechinger) a Getu (Joseph Quinn) nebo Luciovu matku Lucillu, kterou stejně jako v původním filmu ztvární Connie Nielsen. Jak budou vypadat postavy ztvárněné Barrym Keoghanem, Djimonem Hounsouem nebo Derekem Jacobim, se zřejmě dozvíme až z traileru, k jehož vydání se již musí schylovat.

Čtěte také: Jedny z největších akčních scén všech dob. Nový trailer Gladiátora 2 nadchl vyvolené diváky

Gladiátor 2 zamíří do českých kin už 21. listopadu 2024. Aby si na sebe snímek alespoň vydělal, bude muset globálně utržit minimálně 650 milionů dolarů. Jeho předchůdce v roce 2000 přitom zvládl 465 milionů, přestože patřil mezi největší hity roku. Rozpočet tehdy však činil 103 miliony dolarů, což by dnes při započítání inflace dělalo stále rozumných 188 milionů.

Zdroj: Vanity Fair, Screen Rant

Trailer chystaného gladiátorského seriálu Those About To Die s Anthonym Hopkinsem v jedné z hlavních rolí:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný