23. září 2024 15:15

Nový trailer Gladiátora 2 ždíme Maximův odkaz naplno. Blíží se opravdový historický epos

Český finální trailer filmu Gladiátor 2.

Fanoušci původního filmu dostanou všechno, co si mohli přát. A zřejmě ještě něco navrch!

„Je to nejlepší věc, jakou jsem kdy vytvořil,“ prohlásil Ridley Scott sebevědomě magazínu Empire v souvislosti s blížící se premiérou druhého Gladiátora. Když to prohlásí filmař, který má na kontě klasiky jako Vetřelec, Blade Runner, Černý jestřáb sestřelen nebo právě prvního Gladiátora, nelze to brát na lehkou váhu, obzvláště když se může opřít o tak výtečné trailery, jakým je i ten čerstvý.

Čtěte také: Zack Snyder potvrdil, že chystá nezvyklé pokračování své slavné antické řežby

Můžeme si z něj udělat zase o něco jasnější obrázek, co nám nabídne příběh Lucia (Paul Mescal), jehož jsme v originále poznali ještě jako chlapce, syna Lucilly (Connie Nielsen) a synovce nelítostného Commoda (Joaquin Phoenix). Ocitne se uprostřed vzpoury mocného římského úředníka Macrina (Denzel Washington), který má na starost gladiátorské hry a rozhodne se Lucia využít v tajném tažení proti dvojici císařů Caracallovi (Fred Hechinger) a Getovi (Joseph Quinn). Nešťastným (anti)hrdinou celého spiknutí bude také generál Marcus Acasius (Pedro Pascal).

Režisér i produkce slibují, že naservírují divákům ty největší válečné scény v dějinách kinematografie, které mají výrazně překonat i nedávný Scottův vizuálně okouzlující, ale dějově dost plytký počin Napoleon. Podobnou péči věnovali i gladiátorským soubojům. „Snažili jsme se zbavit jakékoli uhlazenosti. Máte pocit, že cítíte sílu i vyčerpání, není to žádné plytké švihání mečíky, je to brutálnější, niterné, tělesné. Obrňte se – Řím čeká!“ láká Scott.

Gladiátor II vstoupí do českých kin 14. listopadu 2024.

Zdroj: Geek Culture, Men's Journal

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický