20. března 2024 10:20

Největší akční nářez roku? Trailer nového Šíleného Maxe ukazuje zběsilou a pořádně drsnou jízdu

Druhý oficiální trailer filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe.

Druhý trailer Furiosy, nového filmu ze světa Šíleného Maxe, zařadil nejvyšší rychlostní stupeň, při němž z výfuků šlehají plameny.

Šílený Max: Zběsilá cesta vyslal v roce 2015 jasný vzkaz, že režisérský veterán George Miller umí svou postapokalyptickou ságu posunout do současnosti a trendy nejen následovat, ale také je vytvářet. Jeho prequel Furiosa vypadal z dosavadních ukázek poněkud nedopečeně, ale druhý trailer to docela zásadně mění.

Je sice na první pohled zřejmé, že Furiosa: Sága Šíleného Maxe už nepřinese žádnou revoluci, ale fanoušci zběsilé, špinavé, krvavé a řevem i pachem motorů načichlé akce si přijdou na své. Máme už také jasno, že hlavním lotrem bude skutečně Dementus v podání takřka k nepoznání namaskovaného Chrise Hemswortha (Thor). Znovu se objeví i starý známý Immortan Joe, s nímž se dle ukázek bude muset mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) spojit, což se jí později vymstí. Protože jeho předchozí představitel Hugh Keays-Byrne v roce 2020 zemřel, tentokrát se ho ujme Lachy Hulme, což díky výrazné masce asi pozná málokdo.

„Furiosa je tu zapletena do konfliktu dvou soupeřících tyranů. Ale myslím, že mohu říci, že tím hlavním je alespoň v tomto příběhu Dementus,“ potvrdil Miller magazínu Entertainment Weekly. Zároveň vysvětlil, jak moc si dal záležet na všech mašinách: „Každá postava má své unikátní vozidlo, které je v podstatě vnějším vyjádřením toho, kým je a jak se vyvíjí. Myslím, že to bude divákům zřejmé, až uvidí celý film.“

Čtěte také: Nový Star Wars seriál vypadá v prvním traileru jako Matrix ve vesmíru s rytíři Jedi

Furiosa: Sága Šíleného Maxe vstoupí do českých kin 23. května 2024. V dalších rolích uvidíme Toma Burkeho, Nathana Jonese, Charlee Fraser, Anguse Sampsona nebo Iana Robertse.

Zdroj: Entertainment Weekly, Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný