19. března 2024 16:15

Nové Star Wars jako akční nářez se světelnými meči? První trailer má i hvězdu Matrixu

První trailer Star Wars seriálu The Acolyte

Jedna věc nebude novému seriálu rozhodně chybět – rytíři Jedi a světelné meče.

Osmidílný Star Wars seriál The Acolyte nás konečně vezme do éry Vrcholné republiky, kdy nad předalekou galaxií dohlížel řád rytířů Jedi. Odehrávat se bude zhruba sto let před první epizodou filmové ságy s podtitulem Skrytá hrozba (1999) a rytíři v něm budou vyšetřovat sérii zločinů, které jsou zlověstnější, než předpokládali.

Čtěte také: Hvězda Star Wars musela po akutním psychotickém záchvatu do léčebny. Co se stalo?

Synopse se tvářila, že bychom se měli dočkat mysteriózního thrilleru s nebývale temným laděním, ale trailer ho dost popírá, protože jde o klasický festival barviček, bojových umění a světelných mečů. Dojde i na vtipný vizuální odkaz na Matrix, protože v seriálu i traileru se objevuje Carrie-Anne Moss, představitelka legendární Trinity.

Tvůrkyní je Leslye Headland (Ruská panenka, Milenci těch druhých), a to opravdu v maximalistické verzi, protože je spoluautorkou i režisérkou všech epizod. V hlavních rolích uvidíme Amandlu Stenberg (Hunger Games, Hádej, kdo je vrah), Dafne Keen (Logan: Wolverine, Jeho temné esence), Jodie Turner-Smith (Anna Boleyn, Vražda v Paříži) či Mannyho Jacinta (Dobré místo).

Seriál The Acolyte odstartuje na streamu 4. června 2024.

Zdroj: IGN, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný