3. dubna 2024 16:05

Fakjů pane učiteli 4? Skoro, nový díl série je drsně zábavnou pohádkou se Chantal, pusťte si trailer

Trailer filmu Chantal im Märchenland - spinoffu série Fakjů pane učiteli

Chantal se stává princeznou a přináší jí to skutečně pohádkový úspěch.

Populární sérii Fakjů pane učiteli rozhodně nedochází dech, protože její aktuální spin-off trhá v rodném Německu návštěvnické rekordy a vyrovnal se i loňskému megahitu Barbie. Jmenuje se Chantal im Märchenland (Chantal v pohádkové říši) a už z názvu vyplývá, že se v něm Chantal (Jella Haase) stává pohádkovou princeznou. Nechybí ani její kamarádka Zeynep (Gizem Emre), pan učitel Zeki (Elyas M'Barek) si tentokrát střihnul jen malou roli.

Čtěte také: 9 věcí, které nevíte o trilogii Fakjů pane učiteli – první díl v kinech porazil Hobita

Jak je vidět v traileru, Chantal se snaží po škole živit jako influencerka, ale bez valného úspěchu. Vše změní až moment, kdy se skrze kouzelné zrcadlo propadne do pohádkové říše. Odmítá se podřídit pravidlům, zůstává sama sebou a vše bere hlavně jako příležitost pořídit nový unikátní obsah a rozšířit základnu svých followerů. Brzy však zjistí, že dostat se zpátky do reality bude celkem oříšek a princové jsou na draka...

Film napsal i natočil autor původní Fakjů trilogie Bora Dagtekin. Vrací se i herec Max von der Groeben, kterého známe jako spolužáka Dangera, zde však je princem zvaným Bosco. Nechybí ani německé herecké hvězdy jako Alexandra Maria Lara (Rivalové, Pád Třetí říše), Frederick Lau (Victoria, Náš vůdce) nebo legendární Nastassja Kinski.

Chantal im Märchenland se stal v Německu nejúspěšnějším domácím filmem, který kdy startoval během Velikonoc. Vyrovnal se dokonce loňské Barbie startující ve stejném období. Podobně plná byla kina i v sousedním Rakousku a Švýcarsku, takže bychom se nedivili, kdybychom film nakonec se zpožděním viděli i v českých kinech, kde skvěle bodovala původní trilogie. Ta na evropských trzích utržila v souhrnu báječných 225 milionů dolarů.

Zdroj: Deadline, Bild

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný