29. června 2024 16:27

Duna 3 dorazí do kin dříve, než se čekalo. Rozdá si to s novými Star Wars

Žádné mnoholeté čekání na završení trilogie z planety Arrakis se nekoná. Nový film dostal celkem brzké datum premiéry.

Studio Warner Bros. oznámilo přesné datum premiéry příštího filmu režiséra Denise Villeneuvea, kterým je 18. prosinec 2026. Není s ním sice zatím spojený žádný konkrétní film, ale podle zdrojů magazínu The Hollywood Reporter se oceňovaný filmař aktuálně zcela soustředí na třetí část Duny podle románu Spasitel Duny. Dříve oznámenou adaptaci apokalyptické knihy Nuclear War: A Scenario odsunul na později.

Mělo by tak být pouze otázkou času, kdy se dočkají fanoušci oficiálního oznámení. Villeneuve už prakticky dokončil scénář, protože už jeho kopii poslal hudebnímu skladateli Hansi Zimmerovi, aby mohl na základě jednotlivých scén začít skládat motivy a melodie, které jistě budou mít opět silný orientální nádech.

Důležité nyní bude zajistit veškeré herce pro příběh, který se podle předlohy odehrává 12 let po skončení původního románu. Nechybí v něm postavy Paula (Timothée Chalamet), Chani (Zendaya), Jessicy (Rebecca Ferguson), Irulan (Florence Pugh), Gurneyho (Josh Brolin), Alie (Anya Taylor-Joy) a dokonce i herce, s jehož účastí diváci neznalí knih už jistě nepočítají.

Čtěte také: Slavná sci-fi parodie dostane pokračování. Dělají na něm velká komediální esa

Třetí Duna by si to v kinech měla rozdat se snímkem Star Wars: New Jedi Order, který je aktuálně rovněž plánovaný na svátky 2026. Má vyprávět příběh Rey Skywalker (Daisy Ridley) patnáct let po skončení filmu Vzestup Skywalkera (2019).

Zdroj: The Hollywood Reporter, Deadline

Nová Duna v seriálové podobě: První trailer ukazuje temnou historii Harkonnenů

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný