21. ledna 2024 06:00

Kolik loni vydělal šéf Disneyho? Z jeho výplaty vám spadne brada

Mediální gigant tápe, což se však do nejvyššího patra jeho vedení příliš neobtisklo.

Disney zažívá složité časy. Minulý rok vypouštěl do kin propadák za propadákem, a to včetně komiksových filmů značky Marvel, které přitom dosud byly jeho jistotou. Další rok ve ztrátě zaznamenala jeho streamovací služba Disney+, vyloženě pozitivní jsou jen čísla zábavních parků.

Společnost propustila přes 8000 zaměstanců, jeho CEO Bob Iger si však přes slova o nutném utahování opasků za rok přišel na 31,6 milionů dolarů (719,2 milionů korun). Jedná se o výrazný nárůst oproti předchozímu roku 2022, kdy měl Iger na výplatnici 15 milionů dolarů, to však většinu roku nezastával nejvyšší post, který (jak se ukázalo pouze dočasně) uvolnil Bobu Chapekovi. V roce 2021, kdy byl naposledy celý rok v čele, si Iger přišel na 45,9 milionů dolarů.

Čtěte také: Nejlepší filmy roku 2023: Výběr deseti trháků, které byste měli vidět

Magazín Variety ze zprávy Disneyho pro americkou Komisi pro kontrolu cenných papírů vyčetl, že základní Igerův plat činil 865 tisíc, bonusy 2,14 milionu, další kompenzace 2,84 milionů a zbytek částky doskládaly výplaty akciových odměn a opcí. Iger by měl podle smlouvy zůstat v čele Disneyho do roku 2026.

Zdroj: Variety, Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný