4. března 2024 18:10

Manželka Bruce Willise dojemně popsala jeho aktuální život. Novináři ho podle ní ošklivě překrucují

Emma Heming, manželka Bruce Willise, na sociálních sítích vyjádřila frustraci z falešných zpráv, které o Bruceově nemoci kolují po internetu.

„Nechala jsem se nachytat na klikací titulek,“ přiznala Emma Heming v upřímném videu, které zveřejnila v neděli na svém Instagramu. Článek se týkal její rodiny a především soužití s manželem Brucem Willisem, jemuž byla v únoru 2023 diagnostikována nevyléčitelná frontotemporální demence. To, co se v článku psalo, ji dost rozčílilo.

„Jeho titulek v podstatě tvrdil, že v mém muži už nezbyla žádná radost. Můžu vám s klidem říct, že to je daleko od pravdy. Potřebuji, abychom se všichni společně - a speciálně ti, kdo píší ty hloupé titulky - přestali strašit. Přestat si vnucovat myšlenku, že když jednou někomu diagnostikují nějakou neurokognitivní chorobu, že to je všechno, že je zkrátka konec, už nic nezbylo, můžete to akorát zabalit,“ řekla a dodala, že její zkušenost je vlastně úplně opačná.

Zažívají prý spolu sice smutek i žal, ale také naplňující pocit nové kapitoly. „Je plná lásky, plná porozumění, je plná radosti a plná štěstí. Taková je naše situace, tak přestaňte s těmi stupidními zkratkami,“ zdůraznila.

Lidé s diagnózou frontotemporální demence mívají dobu dožití sedm až třináct let. Hlavními symptomy nemoci jsou proměny chování a osobnosti – projevují se výkyvy nálad, apatií, zhoršením sebekontroly, empatie nebo úsudku. Na rozdíl od Alzheimerovy choroby však bývá paměť takřka netknutá, což je pro mezilidské vztahy podstatné.

„Moje zkušenost je taková, že dvě věci mohou být skutečné a existovat zároveň. Žal a procítěná láska. Smutek a hluboké spojení. Trauma a odolnost... V tomhle příběhu je tolik krásy a oduševnělosti,“ přidala ke svému příspěvku. O svém životě s Brucem i jeho nemocí aktuálně sepisuje knihu, v níž chce spoustu věcí uvést na pravou míru.

Zdroj: People, Deadline

Mohli jste minout: Bruce Willis se v polovině minulého roku objevil na veřejnosti

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický