11. dubna 2024 11:55

Bridget Jonesová 4 potvrzena. Předloha ale zabraňuje účasti Colina Firtha

Jedna z nejpopulárnějších romantických komedií neřekla poslední slovo. Nový díl bude poznamenán tragickou událostí.

Deník Bridget Jonesové 4 je na cestě a uvidíme v něm Renée Zellweger, Hugha Granta i Emmu Thompson. Oblíbenec fanoušků Colin Firth se však před kamerou neobjeví, což má dost zřejmý důvod. Snímek se bude jmenovat Bridget Jones: Mad About the Boy a půjde o adaptaci stejnojmenné knihy ze série od spisovatelky Helen Fielding.

Zmíněná kniha mapuje období, kdy se věk Bridget (Zellweger) přehoupne přes padesátku a kromě sebe a svých potomků Billyho a Mabel prochází bolestivou ztrátou manžela Marka (Firth), který byl zabit minou při humanitární misi v Súdánu. Neúčast Firtha je tak diktována předlohou. Diváci se však mohou těšit na nové herecké hvězdy v podobě Chiwetela Ejiofora (12 let v řetězech) a Leo Woodalla (Bílý lotos) v dosud neupřesněných rolích.

Sexy svaly: Nový Zaklínač bude ještě nabušenější. Cavillův nástupce zapózoval při tréninku

Režie se ujme Michael Morris, který má na kontě drama podle skutečných událostí To Leslie, ale točil i seriály jako Volejte Saulovi, For All Mankind nebo Domek z karet. Naskočí tak do jedné z nejpopulárnějších romantických sérií, jejíž tři díly z let 2001, 2004 a 2016 vydělaly celkem 760 milionů dolarů a udělaly z Renée Zellweger hvězdu, která si mohla vybírat role – a dvě z nich ve filmech Návrat do Cold Mountain (2003) a Judy (2019) jí vynesly Oscara. Naposledy byla k vidění v seriálu The Thing About Pam.

Přestože se bude hlavní kostra filmu držet knihy, která se zaměřuje na snahu Bridget najít si nového partnera a nezůstat zahořklou vdovou, evidentně dojde i na změny. V předloze se totiž už neobjevuje postava proutníka Daniela Cleavera (Grant), který je však natolik divácky zajímavý, že se ho tvůrci nechtěli vzdát. Ostatně i Hugh Grant aktuálně zažívá velkou renesanci kariéry s vděčnými rolemi ve filmech jako Wonka, Dungeons & Dragons: Čest zlodějů nebo v seriálu Mělas to vědět.

Zdroj: Business Insider, Deadline

Mohli jste minout: Krvavá romance plná písniček i psychotického šílenství. Sledujte první trailer Jokera 2:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný