30. září 2023 06:00
Adam Vala

Leonardo DiCaprio jako batmanovský záporák? Konečně víme, koho měl hrát a v jakém filmu

Jakého záporáka měl hrát Leonardo DiCaprio a koho si tvůrci původně představovali jako Batmana?

Scenárista David S. Goyer se nedávno stal hostem podcastu Happy Sad Confused, ve kterém moderátorovi Joshi Horowitzovi prozradil hromadu peprných detailů z projektů, které vznikly a na kterých se podílel – i z projektů, které nikdy nespatřily světlo světa. Celou epizodu podcastu najdete pod tímto odkazem. Jedním z nejzajímavějších střípků se každopádně staly informace z přípravy trilogie Temného rytíře od režiséra Christophera Nolana.

Goyer totiž například prozradil, že původně do role Batmana prosazoval Jakea Gyllenhaala, nakonec to byl však Nolan, kdo si vybral Christiana Balea. Scenárista nicméně dodal, že Bale byl naprosto senzační volba pro Bruce Waynea, takže tohoto směru vůbec nelituje.

Následně pak ještě uvedl, že studio lobovalo za to, aby ve třetím díle Temný rytíř povstal tvůrci měli postavu Riddlera neboli Hádankáře, kterého by hrál Leonardo DiCaprio. „Po premiéře Temného rytíře za mnou přišel tehdejší šéf Warner Bros. a prohlásil, že příště musíme udělat Hádankáře a obsadit do role Lea. Chtěl, abych to takhle přednesl i Chrisovi. Musel jsem mu vysvětlit, že takhle my nepracujeme.“

Goyer doplnil, že s Nolanem pro každý film nejprve vymysleli příběh Batmana, a až poté řešili, proti jakým záporákům se postaví. Ve třetím díle se tak rozhodli pro postavu Banea, protože ve dvojce měl Batman intelektuální boj s Jokerem a třetí film byl pro změnu o jeho fyzičce.

Nakonec ještě scenárista dodal, že si nemyslí, že někdy Nolan a Bale natočí čtvrtý film. Ostatně podobné otázky pravidelně dostávají i oni dva a vždy tuto možnost odmítají s tím, že už řekli vše, co chtěli říct. Příštího Batmana natočí Matt Reeves v pokračování filmu z loňského roku. Do hlavní role se tak vrátí Robert Pattinson.

Zdroj: Variety, YouTube

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný