9. ledna 2024 14:45

Barbar Conan se dočkal bizarní nové verze. Fanoušci budou šílet, podívejte se na trailer

Trailer filmu She Is Conann

Avantgardní filmař Bertrand Mandico proslul několika bizarními snímky, minulý rok ale zaujal filmem, jímž se odkazoval k jednomu z nejznámějších děl popkultury. Barbar Conan už není tím svalnatým borcem, který zabije hodně lidí, ale ženou, která zabije hodně lidí. Respektive ženami.

Trailer slibuje vizuální žranici plnou smrti, krve a hlubokých myšlenek. Akce přitom ve filmu tolik není, jedná se spíše o rozjímání nad podobou barbarství v různých epochách a nemožností nechat minulost za sebou. A to ani v případě reinkarnace, nejvýraznějšího motivu snímku. Hlavní hrdinka Conann totiž vždy, když propadne temným choutkám, změní podobu a přesune se do jiné doby. Poznáme ji tak jako dětskou zajatkyni barbarského kmene, pomstychtivou bojovnici s mečem, kaskadérku trpící ztrátou paměti, krvelačnou vojenskou diktátorku nebo mocnou, leč nikým nemilovanou majitelku korporace.

Cinefilní barbarství

Conanniným a hlavně divákovým průvodcem je démon Rainer, odpudivá bytost se psí tváří a kauzální příčina hrdinčina přesunů alternativními dějinami. Film je zajímavým, byť trochu vyprázeněným kouskem pro příznivce avantgardní filmařiny a trochu jiných kinematografických zážitků. Chvílemi marná snaha o hluboké filosofické sdělení a nápaditou hru s barevnou paletou mizanscény se v něm mísí s fyzickou brutalitou. Pro fanoušky tvorby R. E. Howarda nebo slavné arnoldovské mlátičky ale není nic vzdálenějšího.

Čtěte také: Vikingům vládli nebinární lidé? Válečnický hrob odhalil zlomové genetické důkazy

V hlavních rolích belgického snímku She is Conann se herecky realizují Elina Löwensohn, Christa Théret, Julia Riedler, Claire Duburq nebo Sandra Parfait. Česká premiéra zatím není stanovena, byť byl film u nás k vidění na Festivalu otrlého diváka.

Zdroje: Geek Tyrant/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky film Barbar Conan Elina Löwensohn Christa Théret Julia Riedler Sandra Parfait She is Conann

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný