24. února 2024 06:00

Bude mít Avatar 3 devět hodin? James Cameron vše uvedl na pravou míru

Chystaný Avatar jistě nebude krátkým filmem, jeho délka však podle režiséra rozhodně nedosáhne extrému.

Internetem kolují zvěsti, že chystaný Avatar 3 bude mít v jednom sestřihu extrémních devět hodin a že by tak po vydání kratší verze v kinech mohla vzniknout navíc minisérie pro streamovací služby. Režisér sci-fi ságy James Cameron v aktuálním rozhovoru s Temple of Geek vše vyjasnil a zároveň naznačil, kde se teorie pravděpodobně vzala.

„Žádný devítihodinový hrubý sestřih Avatara 3 neexistuje. Kdybych měl někdy vytvořit devítihodinový hrubý střih, tak bych si rovnou strčil hlaveň brokovnice do pusy. Ne, řekl jsem, že mám devět hodin materiálu a myslel jsem pro trojku, čtyřku a pětku – to vychází zhruba tři hodiny na film. Nějak se z toho stalo devítihodinové monstrum, chápete?“ zdůraznil Cameron.

Drsná slova o brokovnici docela chápeme, jelikož Cameron plánuje zůstat u Avatara až do pátého dílu, což by znamenalo, že by v součtu musel vytvořit ještě 27(!) hodin realizačně nesmírně náročného filmu s ohromnými náklady na triky a koprodukci. Pětka má jít do kin o Vánocích roku 2031, kdy bude Cameronovi 77 let, již dříve však přiznal, že má vizi pro další dva filmy, které by předal mladšímu režisérovi.

V Hollywoodu by Cameron nebyl žádným vzácným úkazem, třeba legendární Martin Scorsese oslavil 81. narozeniny jen měsíc poté, co poslal do kin svůj aktuální snímek Zabijáci rozkvetlého měsíce. Ridley Scott dokončil loni velkofilm Napoleon v 86 letech, což je však stále slabota oproti třiadevadesátiletému Clintu Eastwoodovi, který právě jako režisér řídí natáčení soudního dramatu Juror #2. Představitel hlavní role Nicholas Hoult by přitom mohl být jeho pravnukem.

Zdroj: Temple of Geek, MovieWeb

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný