19. ledna 2024 16:00

Jeden z nejočekávanějších hororů roku nebude tak úplně horor. Jeho hvězda měla raději mlčet

V červnu by měl do kin dorazit prequel známé hororové série a jeho hvězda se teď neplánovaně rozpovídala o jeho povaze. Čeká nás neobvyklý žánrový skok, nebo bude jen série pokračovat ve stejné tradici?

Tiché místo je víceméně komorním hororem o rodině, která se snaží přežít ve světě zamořeném sluchově citlivými monstry. Úspěch filmu vedl k pokračování s názvem Tiché místo: Část II a také k chystanému prequelu Tiché místo: První den pod režijní taktovkou Michaela Sarnoského (Pig). Součástí obsazení je herec Alex Wolff (Pig, Oppenheimer, Děsivé dědictví), jenž poskytl rozhovor webu Discussing Film. A možná prozradil něco, co si měl nechat pro sebe.

Jak moc je to překvapení?

„Není to úplně horor,“ překvapuje herec. „Můžu mít problém, když to takhle řeknu. Za kamerou seděl režisér Pig (2021), takže je to velmi… jde spíš o drama. Je zvláštní jít od dvoumilionového filmu ke stamilionovému a pracovat se stejným režisérem a za podobných podmínek. Je tam asi jen čtyři nebo pět postav. Takže to bylo jako zase natáčelo Pig, jen na velkém prostoru.“

Čtěte také: 21 hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Je otázkou, nakolik je odklon od hororu skutečně šok. Už první film je více akčním rodinným dramatem, které hororové prvky spíš podpírají, než aby mu dominovaly. Komorní drama na pozadí rozpadajícího se světa proto může být logickým vyústěním série. To ale jistě uvidíme 26. června, kdy má film premiéru. Kromě Alexe Wolffa se na plátně objeví také Lupita Nyong’o (My, 12 let v řetězech, Black Panther), Djimoun Hounsou (Krvavý diamant, Strážci Galaxie) a Denis O’Hare (American Horror Story, True Blood: Pravá krev).

Zdroje: X/Fangoria

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný