24. června 2015 01:00

Jak pokračovaly Total Recall a Hříšný tanec? Potrapte se 4 tragickými seriály podle filmových hitů!

Jenom dobrý námět úspěch nezaručuje!

Po přehlídce výborných serošů, které navazovaly na filmovou předlohu, to tentokrát vezmeme z druhého konce. Na každý dobrý seriál se totiž nutně musí vyskytnout i celá řada průserů. Zvláště v minulosti, kdy byl pojem "televizní tvorba" z hlediska filmařů vnímán jako urážka, tak vznikala celá řada děl, které sice vycházely z parádního filmu, svou látku ale realizovaly lacině a průměrně. Tady jsou čtyři pamětní hříšníci.

Casablanca

Jak ještě více vyždímat slavné romantické drama, jehož děj je postavený na ohromné náhodě toho, že se tři postavy rozdělené válkou setkají na jednom jediném místě? Přece narychlo spíchnout jeho televizní verzi! Krásná Casablanca se přitom dokonce dočkala hned dvou seriálových adaptací. Za mnoho nestála ani jedna.

Důkazem o antikvalitě budiž fakt, že se žádná televizní Casablanca nedožila většího počtu epizod. První vznikla v roce 1955 a vydala deset dílů, druhá verze se pak v roce 1983 dočkala jen pouhých pěti epizod. V obou případech seriály vyprávěly příběh před samotným filmem (tzv. prequel), což ve výsledku působilo stejně "zajímavě" jako letošní prequel Batmana bez Batmana s názvem Gotham.

PŘEHRAJTE SI INTRO CASABLANCY Z ROKU 1983

Total Recall 2070

Na první i druhý pohled by seriál navazující na akční klasiku Total Recall vůbec nemusel být špatným pošušňáním. Total Recall 2070 ostatně běžel na kanálu Showtime v roce 1999, tedy jen dva roky po zdejším počátku Hvězdné brány.

Seriálová story se ale namísto paranoie z vlastní identity, marťanského povstání, Arnoldovy čelisti a detektivních zápletek, které se otáčely kolem filmových propriet, zaměřila na policejní hledání oživlých androidů, jež bylo totálně odříznuté od filmové zápletky. Total Recall 2070 by se spíše měl jmenovat Blade Runner 2070. Tenhle průměrný detektivní cajdák by ale nezachránila ani změna identity.

PŘEHRAJTE SI INTRO TOTAL RECALL 2070

Baby Talk

Že název seriálu Baby Talk neznáte? Tento sitcom navazoval na populární rodinou ujetinu Kdopak to mluví, přičemž si ho (zřejmě po drogovém rauši) v roce 1991 objednal kanál ABC. Modří tak už jistě tuší: principem Baby Talk byly monology batolat, která komentovala své nekonečně komplexní trampoty jako "bolavé zuby", "zatoulaný dudlík" nebo "plná plena".

Baby Talk mohl být tím nejgeniálnějším námětem lidských dějin nebo naopak tím hrozným provarem. Ve finále sice vznikly dvě řady, Baby Talk ale nakonec bylo asi stejně zábavnou časovou výplní jako sledování cizích batolat v jejich triviálních životech.

PŘEHRAJTE SI INTRO BABY TALKU

Hříšný tanec

Krátce žijící (a dnes už zcela zapomenutý) seriál Hříšný tanec, rostoucí ze slavného stejnojmenného cajdáku, běžel v roce 1988 na kanálu CBS. A slovo “kanál” nepadlo náhodou. Seriálová story přinášela identický příběh jako film, totiž postupnou zamilovanost Baby a rebelantského Johnnyho skrze taneční kreace. Jenže dvakrát opakovaný vtip prostě není vtipem, alespoň ne hned po sobě.

Ono léto roku 63 tentokrát trvalo celých 11 epizod, to celé s identickým finišem, jaký všichni nedávno viděli v kinech. Seriálový Hříšný tanec samozřejmě nemohl nabídnout ani více Patricka Swayzeho ani Jennifer Gray, díky čemuž ho zcela ignorovala filmem omámená cílovka.

PŘEHRAJTE SI INTRO HŘÍŠNÉHO TANCE

Hvězdnou bránu, která patří mezi ty lepší seriálové nástupce filmových klasik, můžete sledovat každý všední den v 17.50 na COOLu!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný