9. září 2024 14:25

Clarksonova parta bude nahrazena. Richard Hammond prozradil, jak se těší na nové moderátory

Oblíbený pořad čeká generační obměna, ale nepůjde pouze o proměnu tváří.

Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye čeká už 13. září poslední společná jízda v epizodě The Grand Tour zvané One for the Road. Budou v ní brázdit svými vysněnými netypickými auty silnice v Zimbabwe a Botswaně. Ještě před její premiérou však Hammond poprvé oficiálně promluvil o budoucnosti celé show.

„Pojede se dál. The Grand Tour pokračuje. My odejdeme jako moderátoři, ale Amazon hodlá navázat. Nemůžu se dočkat, až si sednu do křesla a budu se dívat na práci někoho jiného. To je úžasné,“ řekl deníku Metro čtyřiapadesátiletý moderátor, který je znatelně mladší než zbylí dva členové tria Clarkson (64) a May (61).

Nemohl nabídnout žádné další informace nad rámec těch, které už kolovaly médii, tedy že novou podobu pořadu vyvíjí Studio Lambert, které se ho chystá osvěžit a udělat více dynamickým. Tato britská produkční společnost je známá pro hitové soutěže a reality show jako Utajený šéf, The Circle, The Traitors nebo Hra na oliheň: Výzva, v níž do soutěžního pořadu úspěšně adaptovala populární korejský seriál.

Hammond však vysvětlil, že právě výběr moderátorů vnímá jako stěžejní: „Pokud máte pořad o čemkoli, ať už jde o vaření, tancování nebo auta, hlavně na tom musí dělat lidé, kteří pro to mají vášeň v srdci. My jsme to tak vždycky měli. Nemuseli jste být blázen do aut, abyste ten pořad sledovali. Koukala na nás spousta lidí, kteří takoví nebyli, ale důležité bylo, že ti geekové jsme byli my.“  Přiznal, že se zaujetím sledoval televizní soutěž The Great Pottery Throw Down, v níž se vyrábí keramika, protože nadšení zúčastněných pro dané řemeslo bylo prostě vtahující.

Otazníky visí nad budoucností původního pořadu slavné trojice Top Gear, který byl zrušen po vážné nehodě moderátora Freddieho Flintoffa při natáčení v prosinci 2022. Televize BBC stále tvrdí, že by značku ráda vrátila na obrazovky, ale určitě s lépe zajištěným zázemím, než jaké aktuálně popsal bývalý moderátor pořadu Chris Harris.

Zdroj: Metro.co.uk, Motor1

Video: Trailer posledního dílu The Grand Tour s triem Clarkson, Hammond a May

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický