2. září 2024 16:05

Clarkson, Hammond a May se loučí v úžasném novém traileru. Dospělí muži neudrží slzy

Velký oficiální trailer finální epizody pořadu The Grand Tour s názvem One For The Road.

Legendární automobilová trojice došla k definitivnímu poznání, že už se nacestovala dost.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May milují Afriku, a tak si na svou poslední velkou společnou jízdu vybrali právě zemi černého kontinentu, jejíž název symbolicky uzavírá abecedu – Zimbabwe, které doplnila ještě sousední Botswana. Jak se to celé odvíjelo, naznačuje čerstvý velký trailer, který za tónů písně Total Eclipse of the Heart od Bonnie Tyler pořádně ždíme emoce.

Nesměly u toho chybět ani vysněné srdcové vozy, u nichž se však ukázalo, že ne zcela vyhovují extrémním nárokům expedice – Lancia Montecarlo, třílitrový Ford Capri a Triumph Stag. „Během našich let v BBC jsme nikdy nedostali povolení vydat se do Íránu nebo Zimbabwe, ale ukázalo se, že Amazon nás tam umí dostat. Volba padla na Zimbabwe, kam jsem vždycky chtěl vyrazit,“ vysvětlil Clarkson o cestě, na níž byly jedním z hlavních cílů slavné Viktoriiny vodopády neboli Mosi-oa-Tunya.

Přestože má finální speciál nostalgickou atmosféru loučení i ohlížení se za společnými dobrodružstvími, s emocemi to v reálu zas tak dramatické nebylo. „Neříkám to nějak hanlivě, ale James projevuje asi takové emoce jako kámen. Prostě nejsou jeho parketou, takže u něho se žádné slzy nekonaly,“ naznačil Clarkson a dodal, že se pravidelně vídají, na čemž se nic nezmění.

Jinak by to podle Clarksona bylo v případě loučení se štábem, jenže tam taky panuje speciální situace. „Byli u toho všichni ti lidé, které důvěrně znám a pracuji s nimi 24 let a nakonec jsem jim řekl: Tak jo, uvidíme se v pondělí. Všichni totiž pracují na Clarksonově farmě,“ naznačil v narážce na svůj sólový pořad, jemuž nedávno skončila čtvrtá série.

Pořad se přesto neobejde bez velkého rekapitulování a připomenutí všeho, co slavnou trojici tak dlouho drželo při sobě. Finální The Grand Tour: One for the Road startuje na streamu 13. září 2024.

Zdroj: WhatToWatch, Metro.co.uk

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický