22. srpna 2024 16:30

Trailer poslední jízdy Clarksona, Hammonda a Maye vás možná rozbrečí. Konec jedné éry je tady

Trailer velkého finále pořadu The Grand Tour.

Připravte si kapesníčky, tahle rozlučka bude hlavně o síle kamarádství.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May na poslední spanilé jízdě svými vysněnými bouráky. Tak nějak bude vypadat finální epizoda pořadu The Grand Tour s podtitulem One for the Road, na níž se populární trio definitivně rozejde, což se neobejde bez nostalgie a emocí, jak ukazuje poutací trailer.

Čtěte také: Muž svěřil řízení auta malému chlapci. Natáčel ho telefonem a povzbuzoval, aby zrychlil

Jejich poslední dobrodružství se bude odehrávat v africkém Zimbabwe a Botswaně. Každý z nich usedne do auta, které si vždy přál vlastnit – Lancia Montecarlo, třílitrový Ford Capri a Triumph Stag. Nebudou chybět úžasné krajiny či náročné výzvy. „Vše povede k dojemnému konci na jednom zvláštně povědomém ostrově,“ láká oficiální synopse.

Motoristická show od roku 2016 navazovala svou podobou na pořad Top Gear, který Clarkson s Hammondem a Mayem svým působením dovedli k celosvětové popularitě, ale po konfliktech s produkcí došlo k jejich rozchodu s televizí BBC a cestě pod křídla gigantu Amazon.

Producent rozlučkové epizody Andy Wilman vysvětlil, že diváci nemají čekat nic velkolepého, ale spíše syrový pohled na tři muže, jak vzdávají hold svému desítky let trvajícímu přátelství. „Řekl bych, že se toho moc nestane. Kdo bude čekat nějaké Avengers: Endgame, bude zklamaný, protože jsme to drželi záměrně při zemi. Ukazuje to hlavně mimořádnou úroveň jejich kamarádství,“ popsal.

„S auty už jsme prováděli snad všechno, co je vůbec možné,“ prohlásil Clarkson, když oznamoval konec, a dodal, že se na náročná automobilová dobrodružství cítí už moc tlustý, starý a unavený. Aktuálně se naplno věnuje farmaření v pořadu Clarksonova farma, James May s kamerami vaří a cestuje (James May: Náš člověk v..., Tak už vař!), Richard Hammond pak restauruje klasické automobily v show Richard Hammond's Workshop.

Samotný pořad The Grand Tour neskončí, ale projde proměnou pod křídly Studia Lambert, známého pro hitové soutěže a reality show jako Utajený šéf, The Circle, The Traitors nebo Hra na oliheň: Výzva.

Finální díl The Grand Tour s Clarksonem, Hammondem a Mayem dorazí na stream už 13. září 2024.

Zdroj: Deadline, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický