22. listopadu 2023 17:06

Konec Top Gearu oficiálně potvrzen. Okomentoval ho jeden ze slavných moderátorů

O čem se delší dobu mluvilo, bylo teď oficiálně potvrzeno.

Pořad Top Gear na dobu neurčitou končí. Oznámila to oficiálně BBC, která pořad pozastavila loni v prosinci po vážné nehodě při natáčení. Jeden z trojice moderátorů Freddie Flintoff má po ní trvalé následky včetně deformace tváře. Televize mu nedávno v mimosoudním vyrovnání vyplatila 9 milionů liber, v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun.

Před kameru se logicky odmítl vrátit Flintoff, ale taky další z moderátorů Paddy McGuinness. Televizi by tak čekalo už třetí přeobsazení od roku 2015, kdy odešla nejslavnější trojice Clarkson, Hammond a May. Kvůli nehodě ji čekalo taky prodražení produkce kvůli nutnosti platit vyšší sazby za pojištění. Už v září tak vyšlo najevo, že byl rozpuštěn celý tvůrčí tým.

Ke konci pořadu se vyjádřila v podcastu BBC 4 právě jeho bývalá moderátorská hvězda James May: „Můj upřímný názor je – a teď už to můžu říct – že to bude třeba celé promyslet a změnit. Je čas na nový formát a nový přístup k celému tématu, protože tohle téma, řekl bych, je dnes možná nejzajímavější od doby vynálezu automobilu.“

Problémem Top Gearu podle něho bylo, že se držel stále stejné formy, kterou zavedla právě trojice Clarkson, May a Hammond. Ta odešla po sporech v zákulisí v roce 2015 a rozjela vlastní show The Grand Tour. „Sami už jsme dost staří a pokračujeme v našem stylu. Existuje však i jiný způsob. Neříkám, že vím jaký, ale nějaký být musí, jak dělat pořad o autech ještě jinak. Byl bych opravdu překvapený, kdyby ten pořad zmizel navždy,“ uzavřel May.

Zdroj: BBC, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný