3. října 2024 14:40

Clarkson odhalil identitu posledního Stiga z Top Gearu. Byl jím slavný závodník

V motoristických kruzích jde o pojem, světovou motoristickou superstar ale samozřejmě nečekejte.

Top Gear je u ledu a nedávno Jeremy Clarkson spolu se svými parťáky spanilou jízdou po Africe uzavřel taky svůj další automobilový pořad The Grand Tour. Snad proto mohl konečně po letech odhalit totožnost posledního Stiga, nad kterou mohli ještě diváci dumat.

Tajemný a němý muž schovaný za helmou byl nedílnou součástí Top Gearu jako specialista na ty nejnáročnější kousky za volantem. První Stig měl černou kombinézu i masku a objevil se v prvních dvou sezónách novodobého Top Gearu. Poté, co jeho identitu odhalil bulvár, byl symbolicky "zabit" v epizodě, kde jeho auto vletělo z letadlové lodě do moře. Šlo o Perryho McCarthyho, bývalého jezdce Formule 1 a závodů Le Mans.

Následovalo uvedení nového bílého Stiga, který vydržel v utajení sedm let, než o svém působení v Top Gearu napsal knihu a všechno propálil. Šlo o Bena Collinse, který závodil v seriálu GT, F3 nebo Indy Lights (dnešní Indy NXT).

Clarkson teď konečně prozradil jméno posledního a třetího Stiga, který v pořadu vydržel i po odchodu trojice Clarkson, Hammond a May až do úplného konce, za nímž stojí vážná nehoda moderátora Freddieho Flintoffa. „Aktuálně neexistuje žádný Top Gear, a proto není ani současný Stig, ale posledním Stigem byl Phil Keen,“ řekl Clarkson při rozhovoru s fanoušky před kamerami ve své hospodě.

Čtyřicetiletý Keen aktuálně jezdí v sérii Le Mans a jde o nejúspěšnějšího účastníka britských GT s vítězstvími ve 24 závodech, kde seděl za volanty vozů jako Lamborghini Huracan GT3, Porsche 911 GT3-R, BMW Z4 GT3, Mercedes-AMG GT3 Evo nebo Ferrari 296 GT3.

Čtěte také: Nový Fotr na tripu: Strašidelná Transylvánie, jak ji chcete poznat!

Nejde sice o hvězdu formátu Michaela Schumachera, který se za Stiga vydával v jednom z dílů Top Gearu, ale přesto jde o jezdce, který za volantem předváděl takové kousky, že stál fanouškům za roztáčení dlouholetých spekulací.

Zdroj: CarAndDriver, Car Scoops

Video: Trailer poslední společné jízdy tria Clarkson, Hammond a May v pořadu The Grand Tour

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický