14. září 2024 14:50

Velký spor moderátorů Top Gearu pokračuje. Clarkson se znovu pustil do kauzy Tesla

Stačil jeden komentář a máme tady vyhrocený spor mezi dvěma bývalými moderátory pořadu Top Gear.

Jeremy Clarkson se ve svém pravidelném sloupku pro deník The Sun ostře ohradil proti tvrzení, že měl ještě za svého působení v pořadu Top Gear vytvořit s kolegy neférové podmínky pro auto Tesla Roadster, aby ho mohl v recenzi tvrdě zkritizovat. Brání se tak proti výroku jednoho z posledních tří moderátorů pořadu Chrise Harrise. Ten v podcastu The Joe Rogan Experience prohlásil, že tehdejší recenze Tesly byla zmanipulovaná.

„Joe a Chris udržují mýtus, že můj silniční test Tesly byl nespravedlivý,“ napsal Clarkson a dodal: „V pořadu Top Gear jsme v průběhu let naštvali spoustu lidí, ale naše silniční testy byly vždy svědomité a férové.“

Slavný test proběhl v sedmé epizodě 12. série Top Gearu, která měla premiéru v prosinci 2008. Clarkson v ní řekl, že se baterie Tesly vybila po pouhých 88 kilometrech na okruhu, že jí selhaly brzdy, přehřál se motor a že dobít ji trvalo 16 hodin. Nebyl pouze kritický, ve voze absolvoval závod s pevným startem proti Lotusu Elise, který Tesla drtivě vyhrála. „Neuvěřitelné, biblické zrychlení. To auto je nabité elektřinou, doslova,“ okomentoval v kabině vozu. Tesla vedená Elonem Muskem později žalovala televizi BBC za pomluvu, ale ani po odvolání v roce 2013 neuspěla.

Mohlo by vás zajímat: Při čekání v koloně vám hrozí celá řada pokut. Které prohřešky dělají čeští řidiči nejčastěji?

„Byli v tom fakt zákeřní,“ okomentoval Harris tehdejší test elektromobilu u Joea Rogana. Ten přidal svůj pohled: „Hrozné. Mluvil jsem o tom s Elonem a fakt zuřil. Předstírali, že to auto umřelo, jen aby měli skeč. A to bylo v začátcích Tesly.“ Harris dodal, že to na něj působilo jako reverzní inženýrství, což znamená, že se producenti dohodnou na cíli dané pasáže a moderátoři pak před kamerou pomohou toho cíle dosáhnout.

Harris v pořadu několikrát řekl, že Clarksona považuje za naprostou špičku a přiznal, že původně nechtěl do Top Gearu jít, protože mu přišlo idiotské si myslet, že by mohl svého předchůdce překonat. Nakonec však svolil a od roku 2017 byl jedním z hlavních moderátorů. U pořadu zůstal i po obměně zbytku týmu až do jeho konce, který způsobila vážná nehoda Freddieho Flintoffa, jejíž okolnosti Harris v Roganově podcastu rovněž rozebral.

Zdroj: Car Throttle, Deadline

VIDEO: Clarkson, Hammond a May v traileru poslední spanilé jízdy ve finále pořadu The Grand Tour

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický