6. února 2024 16:15

Clarkson, Hammond a May mávají sbohem. Pusťte si vtipný trailer jejich předposlední jízdy

Trailer pořadu The Grand Tour: Sand Job

Konec jedné éry se blíží. Nejslavnější trio z automobilových pořadů míří do pískem zaváté cílové rovinky.

Nedlouho poté, co jsme se dozvěděli, že končí kultovní pořad Top Gear, přišla taky zpráva, že to balí trojice moderátorů, která ho proslavila. Clarkson, Hammond a May už spolu nikdy nesednou za volant ani pod hlavičkou show The Grand Tour. Fanoušci alespoň brzy dostanou první polovinu z jejich posledního afrického dobrodružství, která se teď představuje v plnohodnotném traileru.

Speciál s podtitulem Sand Job se objeví online už 16. února a podíváme se v něm do Mauritánie a Senegalu, kde se vypečená partička vydala po stopách legendární Rally Dakar. „Místo speciálně postavených dakarských závoďáků však borci absolvují pouť v levně upravených sporťácích. Jejich cesta započne nejdelším vlakem světa, budou se muset vypořádat se zabijáckou Saharou, nebezpečnými přechody řek a zároveň chránit svůj drahocenný pojízdný tanker s palivem před výbuchem,“ uvádí oficiální synopse.

Definitivní rozlučkou s The Grand Tour by měl být poslední pátý speciál odehrávající se v Zimbabwe. „Když jste starý, tlustý a utahaný, stává se natáčení velmi náročným,“ vysvětlil Clarkson, proč už nebude s kolegy pokračovat, a dodal: „Prováděli jsme s auty nejnemožnější věci, jaké si dovedete představit. Když jsme ale měli poslední dobou porady o tom, co dělat dál, už jsme nebyli schopni přijít s něčím novým.“

Čtěte také: Nejprodávanější Audi má kouzelné světlomety. Jízdními vlastnostmi patří ke špičce

V předchozím speciálu Eurocrash putovala trojice střední Evropou a vyzkoušela i mnohá česká vozidla včetně hypersportu Praga Bohema nebo raritní sportovní Škody 1100 OHC Spider. Clarkson bude na obrazovkách nadále k vidění v reality show Clarksonova farma. Zahálet nebude ani James May, který chce pokračovat ve svém cestovatelském pořadu James May: Náš člověk v... a taky v kuchařské show Tak už vař!

Zdroj: Variety, RadioTimes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický