22. června 2024 10:23

Baráka do zápasu proti Gruzii nepustí horečky. Ostuda jako s Portugalci se nesmí opakovat

Bojácný výkon bez nápadu se nesmí opakovat. Pokud by si hráči v zápase proti Gruzii nedokázali přihrát, jako to předváděli s Portugalskem, byla by to ostuda. I proto se v základní sestavě Haškova výběru měl objevit Antonín Barák. Nakonec se tak nestane, hráče na trávník nepustí horečky.

České fotbalisty čeká v sobotu na evropském šampionátu nevyzpytatelná Gruzie. Zápas začíná v 15 hodin a český výběr musí složit reparát za zápas proti Portugalsku, který český tým nezvládl. Výhra nad Gruzií zvýší šance na postup ze skupiny, pracovat by se dalo i s remízou, porážka by měla fatální následky. Jisté je, že Česko čeká zlomový zápas.

Trenér Ivan Hašek už oznámil, že základní jedenáctka bude jiná, než ta, kterou poslal na Portugalce. Do základu se měl podívat italský legionář Antonín Barák, který v závěrečných minutách proti Portugalsku naznačil, že se nebojí u fotbalu přemýšlet. Barák měl v sestavě nahradit Pavla Šulce.

Tři hodiny před zápasem ale reprezentace uvedla, že Barák do zápasu nenaskočí, na trávník ho nepustí horečky, italský legionář zřejmě nadýchal studený vzduch z klimatizace. Místo Baráka by se měl v základní jedenáctce objevit Petr Ševčík.

Je pravděpodobné, že Hašek také sáhne do útoku. Jan Kuchta se při zápase s Portugalskem skoro nepotkal s míčem, Patrik Schick na tom nebyl o mnoho lépe. Právě Kuchta by měl nyní místo přepustit Adamu Hložkovi. Schick, i když byl v prvním zápase nevýrazný a kazil, by měl v základu zůstat.

Je možné, že Hašek nakonec udělá i další změny. Na levé straně by se mohl objevit David Jurásek, na plac by se nedostal David Douděra, který v zápase proti Portugalsku hrál přes nohu, i proto se mu nedařilo.

Hašek ale má i variantu, že by na hřišti mohli operovat Jurásek i Douděra. Uvidíme, jak to reprezentační trenér poskládá, zásadní ale je, aby ve druhém zápase na šampionátu Češi začali hrát fotbal.

Sledujete EURO? Podívejte se na reportáž:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický