13. července 2023 10:59

Vystřižená scéna ze Strážců Galaxie 3 odhaluje, jak nakonec dopadl hlavní záporák

Finále posledního dobrodružství Strážců Galaxie ponechalo jednu palčivou otázku, na kterou teď naštěstí odpovídá vystřižená scéna.

Třetí díl Strážců Galaxie platí za jednu z nejtemnějších marvelovek, a zároveň jeden z těch lepších filmů posledních fází Marvel Cinematic Universe. Svou zásluhu na tom nese také hlavní padouch filmu, Vrchní evolucionář (Chukwudi Iwuji).

Díky své genialitě, skloubené s narcismem, božským komplexem, sadismem a hysterickými záchvaty, patří Vrchní evolucionář k těm nejodpudivějším i nejděsivějším zloduchům marvelovského univerza, a prakticky se mu v rámci daného světa může vyrovnat jen Kilgrave z Jessiky Jones. Proto je uzavření jeho osudu na konci filmu lehce neuspokojivé.

V klimaxu Strážců Galaxie: Volume 3 je Vrchní evolucionář poražen a ošklivě zraněn každým ze Strážců. Rocket, jenž má šanci zasadit bezmocnému zloduchovi smrtící úder, se však nakonec rozhodne dát přednost morálním principům a padoucha ušetřit. V další scéně hrdinové evakuují Evolucionářovu rozpadající se vesmírnou stanici, a až do emotivního finále nepadne o záporákovi ani zmínka. Zůstal ponechán osudu na podlaze stanice? Byl evakuován spolu s ostatními zajatci a někde uvězněn?

V kině jsme odpověď nenašli, byť opravdu pozorní diváci si v jednom záběru mohli povšimnout, že Drax na útěku ze stanice nese na rameni něco, co připomíná lidskou postavu. Server IGN nicméně sdílel vystřiženou scénu (s nedokonečnými triky) téměř z konce filmu, která na otázku ohledně Vrchního evolucionáře odpovídá dost definitivně, a nejen na ni. Zároveň se ve scéně dozvíte, co motivuje Adama, nový přírůstek do titulní party, aby našel své komiksové přízvisko Warlock.

Zdroj: Collider

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický