9. května 2023 16:15

Budou Strážci Galaxie 4? Tady je všechno, co zatím víme

Fanoušci po celém světě se ptají, zda se dočkají pokračování marveláckých Strážců Galaxie. Jejich režisér má dost jasnou odpověď.

Třetí díl Strážců Galaxie byl už od začátku podávaný jako zakončení trilogie. Jelikož zaznamenal v kinech solidní kasovní úspěch, začali se fanoušci logicky ptát, zda nejde jen o marketingový trik, zatímco už se tajně chystá čtyřka. Režisér a tvůrce celé série James Gunn však na sociálních sítích všechny ujistil, že tomu tak skutečně není a na otázky typu „Bude čtyřka?“ odpověděl několikrát jasným: „Ne.“

Rozhodně to však neznamená, že vidíme hrdiny naposledy. V případě Petera Quilla (Chris Pratt) neboli Star-Lorda je situace jasná. Na samotném konci trojky totiž zasvítil titulek: „Legendární Star-Lord se vrátí“. Jelikož jsme viděli, jak se vrátil za svým dědou na planetu Zemi, otevírají se hodně zajímavé možnosti, třeba že se stane členem Avengers.

Přestože je stávající tým Strážců Galaxie minulostí, ukázala trojka v titulkové scéně novou partu ve složení Rocket, Groot, Cosmo, Kraglin a s dvojicí nováčků, kterými jsou Adam Warlock (Will Poultner) a taky dívka Phyla (Kai Zen), která je v komiksech důležitou a mocnou postavou známou pod jménem Phyla-Vell. Strážci Galaxii by tak teoreticky vzniknout mohli, v dohledné době ale rozhodně nejsou plánu.

Důvodem je mimo jiné i to, že v MCU skončil režisér, scenárista a vůbec duchovní otec filmových Strážců Galaxie James Gunn. Jak je dobře známo, stal se spolu s producentem Peterem Safranem šéfem konkurenčních komiksových DC Studios, kde aktuálně chystá restart celého univerza v podobě snímku Superman Legacy, který sám napsal a bude ho i režírovat.

Zdroj: Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný