15. srpna 2023 13:53

Vrací se Jágr do NHL? Konečně víme, jaká je pravda o návratu české legendy

Internetem v posledních dnech kolují spekulace okolo návratu Jaromíra Jágra do NHL. Nejde ale jen o divoké drby?

V tuhle chvíli už je z Jaromíra Jágra něco jako Chuck Norris českého internetu. Je jedno, kolikrát se rozhodne ukončit profesionální kariéru, Jaromír Jágr bude vždycky nejlepší hokejista na ledě a každé MS v hokeji nebo každá sezona extraligy bude ochuzená, když do ní Jágr nenastoupí. Zatímco má však 51letý útočník a zároveň hrající majitel kladenských rytířů plné ruce práce s vedením klubu či působením ve svazu, v posledních dnech se internetem taky zároveň množí spekulace, že se jedná o jeho návratu do NHL.

Pokud vám nyní tato informace přijde naprosto bizarní a nesmyslná, pak byste se měli svými instinkty řídit i nadále, protože vás neklamou. Ano, celá tato ujetá mediální bouře vznikla proto, že si pár dní zpátky uživatel Penguin Jesus na Twitteru udělal legraci z nového generálního manažera Pittsburghu Kylea Dubase za jeho nedávné podpisy hráčů, kteří už jsou poněkud starší, a napsal, že jako další nejspíš podepíše Jágra. Bohužel sarkasmus se na internetu rozpozná jen těžko, a vzhledem k tomu, v jaké žijeme době, není divu, že se těchto slov mnozí ihned chytli a začali je brát vážně.

O pár dní později se tak rázem objevily články na hokejových serverech o tom, že Dubas s Jágrem jedná o nové smlouvě na rok s ligovým minimem 755 tisíc dolarů a z původního vtipu se stala z ničeho nic vážná věc. Situaci nepomohly ani informace, že Jágr nedávno do Pittsburghu zavítal kvůli natáčení hokejového dokumentu.

Každopádně žádná z výše uvedených spekulací nebyla ani náznakem potvrzená jakýmkoli oficiálním zdrojem, ať už ze strany Pittsburgh Penguins, nebo samotného Jágra, a vzhledem k faktu, že je legendárnímu českému hokejistovi už 51 let, a hokej v zámoří přece jen vyžaduje v dnešní době trochu jiné tempo, než na jaké je český borec zvyklý z Kladna, bude tato kachna snad co nevidět taky oficiálně vyvrácena.

Server Ruik.cz nicméně nabízí alternativní vysvětlení, které dává alespoň trochu smysl, a to že by Jágr teoreticky – pakliže by o to stál on i klub – mohl v Pittsburghu dostat smlouvu na den, tak aby na sebe naposledy navlékl žlutočerný dres, jenž by následně ihned zase svlékl a tím oficiálně ukončil svou kariéru tam, kde zažil jedny z jejích největších vrcholů.

Organizace by následně mohla vyřadit číslo 68 na počest českého útočníka, udělat z toho obří akci pro fanoušky a Jágrovi tím darovat krásnou a dojemnou rozlučku. Otázka je, jestli by byla dojemnější, než kdyby ji třeba uspořádal tady v Česku. Tak či tak si budeme muset počkat, až se k těmto zvěstem vyjádří sám Bůh českého hokeje, který hokejové rodině řekne, jak to doopravdy všechno je.

Zdroj: Ruik, NHL Trade Talk

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický