15. srpna 2023 10:54

Legendární český hokejista oznámil konec v NHL a odchod do důchodu. Na MS v Praze by si ale rád zahrál

Slavný český útočník z NHL oznámil konec kariéry. Pokud mu vyjde přání, na ledě ho fanoušci ale ještě spatří.

Známý český útočník David Krejčí skončil v NHL. V nejlepší lize světa strávil celkem patnáct sezon, nikdy přitom nenastoupil za jiný tým než Boston. Těžkou zprávu tak před začátkem nového ročníku nesou především fanoušci Bruins, kteří se ještě neměli šanci pořádně vzpamatovat z odchodu kapitána Patrice Bergerona. To čeští fandové na tom tak špatně nejsou, pořád totiž existuje šance, že by si Krejčí mohl naposledy zahrát na květnovém MS v hokeji v Praze.

„Po patnácti sezonách v NHL jsem se rozhodl ukončit kariéru v nejlepší lize světa,“ uvedl Krejčí na začátku otevřeného dopisu sdíleného na sociálních sítích i stránkách Bostonu. Za ten Krejčí nastoupil do 1 032 zápasů, během nichž nasbíral 786 bodů (231 + 555), čímž se mimochodem v historických tabulkách zařadil na páté místo mezi českými hráči hned za Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše, Jakuba Voráčka a Milana Hejduka.

Krejčí v dopise dále děkuje všem manažerům, spoluhráčům, přátelům a fanouškům, především ale děkuje své rodině za to, jak ho celé roky podporovali. Tím hlavním důvodem ukončení kariéry je tak právě rodina, se kterou by nyní chtěl legendární hokejista trávit více času. Krejčí ale dlouho řešil ještě další faktor – a to domácí MS v hokeji, na kterém by si rád naposledy zahrál za český nároďák. V případě postupu Bostonu do play-off by ale šance na účast výrazně klesla. Aktuálně se tak Krejčí chce vyhnout začátku nové sezony, prodloužit si čas strávený s rodinou a jet individuální přípravu, v průběhu roku by následně mohl nastoupit za nějaký evropský, spíše však extraligový klub jako třeba domácí Olomouc, aby se popral o nominaci. Tento plán hokejista naznačil mediím už na vyhlášení cen Zlatá hokejka.

Krejčí každopádně zůstává jedním z nejúspěšnějších českých hráčů, co kdy v NHL nastupovali. S Bostonem se dostal celkově třikrát do finále Stanley Cupu, v roce 2011 jej uzvedl nad hlavu právě po boku Patrice Bergerona nebo třeba Zdena Cháry. V letech 2013 a 2019 se to už bohužel zopakovat nepovedlo. Loni pak s týmem vypadl hned v 1. kole proti Floridě, kde byl jedním z mnoha hráčů potýkajících se zraněními. Přesto se na ledě rozloučil parádním gólem.

Zdroj: NHL.cz, Twitter

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický