31. července 2023 11:45

Český drsňák Procházka zná v UFC soupeře o titul. K největší evropské bitvě nedojde

Český MMA zápasník Jiří Procházka zná konečně jméno svého příštího soupeře v boji o titul. Výsledkem je ale zklamaný.

A je hotovo. Zatímco se o víkendu Oktagon MMA loučil se Štvanicí, v UFC s pořadovým číslem 291 konané v Salt Lake City se mezitím vyjasnilo v otázce, proti komu nastoupí nejúspěšnější český MMA zápasník Jiří Procházka v bitvě o znovuzískání titulu.

Kvůli zranění šampiona polotěžké divize Jamahala Hilla se zápas mezi ním a Procházkou musel zrušit, a před českého samuraje tak rázem dopadly jiné volby, přičemž nejpravděpodobnější se od začátku jevil vítěz duelu Alex Pereira vs. Jan Blachowicz. Právě tahle dvojice nabízela v případě výhry Blachowicze dostatečně adekvátní náhradu, přičemž mnozí předem označovali potenciální duel mezi Polákem Blachowiczem a Procházkou za největší evropskou MMA bitvu všech dob.

Jenže během víkendové UFC 291 došlo k překvapivému výsledku a Brazilec Pereira nakonec Blachowicze zdolal na body. Což ostatně Procházka potají sám předpovídal. Ačkoliv tak mnozí doufali v jiné jméno, o titul se proti sobě tedy utkají Pereira s Procházkou. Ten mimochodem na svůj Twitter později sdílel fotku s komentářem: „Nezáleží na tom kdo. Přicházím. Já jsem šampion.“

Procházkův trenér Martin Karaivanov pak pro Sport.cz uvedl, že by ke střetu mohlo dojít v prosinci v Las Vegas, zatím to však není oficiální. Samotný Procházka se pak v rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že Pereiru vnímá jako čistého válečníka, jehož cestu na vrchol a odvedenou práci velice respektuje. Ihned po zápase taky jeho týmu posílal gratulace se vzkazem, že se na vzájemný souboj moc těší.

Nakonec ještě Procházka ve stejném rozhovoru dodal, že zatím nechce fanouškům nic vzkazovat, ani natáčet nějaké silácké reakce směrem k Pereirovi apod., jelikož věří, že za něj budou mluvit až jeho činy v kleci. Připomněl, že Hill měl taky spoustu řečí, a kde je mu dnes konec. Zápasníci by si tak podle Procházky měli stát více za svými slovy, protože to dělá z mužů muže.

Zdroj: CNN Prima News, Sport.cz

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický