29. července 2023 23:27
Adam Vala

Nejočekávanější zápas Oktagonu zná svého vítěze. Místo jasné výhry Vémolu čekal těžký boj

Finále Oktagonu na pražské Štvanici nabídlo očekávaný duel mezi Karlosem Vémolou a Argentincem Lucasem Alsinou. Diváci se dočkali překvapivě náročného zápasu.

Zatímco organizátoři Oktagon MMA tvrdí, že se možná jednou turnaj na známý pražský ostrov Štvanice vrátí, Karlos „Terminátor“ Vémola na něco takového čekat nehodlá, a tak to pro něj tentokrát bylo skutečně naposledy. Ačkoliv ho sice ještě čeká jeden titulový zápas v Bratislavě, s českými fanoušky se rozhodl loučit na místě, které má v jeho srdci speciální význam. Koneckonců zde zažil jedny z nejlepších okamžiků své kariéry. No a nyní k nim bude moci přidat další.

Zápas proti Argentinci Lucasovi „La Cobra“ Alsinovi, který sice nebyl hlavním bodem večera, rozhodně však patřil k jeho největším tahákům, se pro Vémolu od začátku vyvíjel skvěle. Před začátkem se Karlos nechal slyšet, že by rád vše ukončil na KO či TKO, nakonec se ale zápas vyvíjel maličko jinak.

V prvním kole povalil Alsinu relativně brzy na zem, kde si za pět minut vybudoval jasnou převahu, zasadil několik přesných a tvrdých úderů, které zabarvily ring do červené, a svého soupeře tak značně unavil a oslabil.

S příchodem druhého kola se pak oba zápasníci k zemi povalili ještě rychleji než v tom prvním, přičemž to byl český Terminátor, kdo měl zkraje opět velkou převahu, později ale došlo k překvapení, kdy se Alsina přece jen zmohl na výměnu pozice a rázem to byl Karlos, kdo byl v úzkých. Takto to vydrželo až do konce druhého kola.

Třetí kolo tak začalo mnohem vyrovnanějším stylem, Vémolovi se však zhruba po minutě povedlo spojit ruce za zády svého protivníka a dokonal tak svůj takedown, příliš mu to však nepomohlo, tou dobou totiž Alsina zjevně našel odpověď na otázku, jak se Terminátorovi na zemi úspěšně bránit. Ani třetí kolo tak jasného vítěze nakonec nepřineslo, takže o výhře rozhodli rozhodčí. Ti nakonec podle očekávání připsali výhru Karlosovi, ten však se svým výkonem nebyl ani trochu spokojený. Po zápase Argentince pochválil, dodal však, že do souboje nedával všechno, aby neodhalil všechny své triky nadcházejícímu soupeři Pavolu Langerovi, jenž byl na místě taky přítomen.

Ať už každopádně titulový zápas Langera s Vémolou dopadne jakkoli, v budoucnu by měla Terminátora čekat ještě odveta s Attilou Véghem. K té však letos už zřejmě nedojde, připustil majitel a promotér Oktagonu Ondřej Novotný. Nejdříve se těchto dvou gladiátorů dočkáme v příštím roce.

Zdroj: CNN Prima NewsOktagon MMA

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný