14. srpna 2023 14:16

Další šokující přestup? Neymar nezamířil do Barcelony ani Anglie, skončil v Saúdské Arábii

Jeden z největších přestupů roku a zároveň další výhra pro šejky ze Saúdské Arábie. Do tamější ligy zamířila další fotbalová superstar.

Měla to být největší fotbalová hvězda po Messim a Ronaldovi. Tak vysoko ale nakonec brazilská superstar Neymar nikdy nevystoupala. Po působení v Barceloně fotbalista zamířil do francouzského celku Paris Saint-German, za který odehrál 112 ligových zápasů, v nichž nastřílel celkem 82 gólů. Jeho talent zde ale nikdy tak úplně nevynikl a po šestiletém působení ve Francii nyní 31letý Neymar míří tam, kam odchází v posledních letech téměř všechny velké hvězdy na sklonku kariéry. Do Saúdské Arábie.

Pro PSG se tak jedná o další významnou ztrátu poté, co před pár měsíci klub opustil Lionel Messi do Interu Miami. Navíc se francouzský celek ne a ne shodnout s největší hvězdou týmu Kylianem Mbappém, jehož odchod byl dlouhou dobu taktéž na stole. Nyní se však karta obrátila, Mbappé nakonec zůstává a je to Neymar, jemuž podle smlouvy stále zbývaly v Paříži 3 roky, kdo nakonec odchází.

S Brazilcem se dohodl celek Al Hilal, který za talentovaného útočníka zaplatil 90 milionů eur, což dělá v přepočtu zhruba 2,16 miliardy korun. Předtím se přitom spekulovalo, že by se Neymar mohl vrátit do Barcelony, odkud předtím za rekordních 222 milionů eur přišel, případně zamířit do Anglie. Mezi transfery se dokonce na nějakou dobu objevila i pražská Sparta s 22% šancí na přestup. Nakonec je všechno jinak a tuto fotbalovou přetahovanou opět vyhráli bohatí šejci.

V Saúdské Arábii se tak Neymar připojí ke svým hvězdným kolegům jako Karim Benzema nebo Cristiano Ronaldo, proti kterým bude v budoucnu nastupovat. Al Hilal je nejúspěšnějším asijským klubem, vidina velkých peněz ale v létě nezlákala právě výše zmíněného Mbappého, za kterého celek nabízel neuvěřitelných 300 milionů eur. Doposud největším kontraktem se tak čerstvě stane ten Neymarův, tedy alespoň za předpokladu, že fotbalista projde zdravotními testy.

Zdroj: SkySports, BBC

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora
Sdílejte článek

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický