17. května 2024 16:46

Uplakaní Finové nezvládli porážku s outsiderem. Obvinili rakouské novináře z oslav

Tohle se Finům nepovedlo na ledě a nevylepšili to ani po skončení utkání. Severský národ není schopný ustát historickou porážku od Rakouska v poměru 2:3. Někteří finští novináři zuří, že jejich kolegové si dovolili slavit.

Finský národní tým není na hokejovém MS v dobrém rozpoložení, ale porážku od Rakouska nikdo nečekal. Severský národ hlavně bolí, že rozhodující gól brankář Harri Säteri obdržel v poslední sekundě základní hrací doby.

Mezi finskými novináři zavládlo po porážce zděšení, protože tamější reprezentaci hrozí, že se jich nebudou týkat boje v play off. Situace ve skupině bude ještě zamotaná, ale Rakousko čekají papírově lehčí soupeři - po zápasu s Českem poměří síly s Velkou Británií a Norskem. Jde o týmy, na které si Rakušané věří.

Finy bude čekat těžší šichta. Kromě Dánska je na závěr základní skupiny bude čekat Kanada a Švýcarsko. Finové se uvědomují, že se jim může stát, že vyřazovací boje na letošním MS budou bez jejich účasti.

Je to hrozné, jak slavili...

Portál Sport.cz také upozornil na to, že někteří finští novináři záviděli radost svým rakouským kolegům. Jeden z finských hokejových expertů tvrdil, Rakušané slavili a chovali se jako Rusové.

Novinář Sami Hoffrén v deníku Ilta Sanomat uvedl, že se mu nezdálo vhodné, že rakouští novináři se po závěru utkání pustili do oslav.

„Když bylo Rusko vyloučeno ze světových šampionátů, tak jsem si dětinsky myslel, že to znamená i odliv fanouškovských novinářů. Jenže trapné chování tentokrát dorazilo z Rakouska. Během čtvrtečního zázračného obratu rakouští žurnalisté na novinářské tribuně stáli, řvali a euforicky oslavovali vítězný gól. Ach jo...,“ fňukal finský žurnalista.

Troufáme si tvrdit, že pokud Finsko do vyřazovacích bojů na MS nakonec proklouzne, bude euforicky slavit i Sami Hoffrén.

Uvidíme na MS v Praze Davida Pastrňáka? Podívejte se na video z NHL:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Kanada Norsko Švýcarsko Rakousko Dánsko hokej Česko národní tým Mistrovství světa v ledním hokeji slavnost Harri Säteri

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný