15. května 2024 09:05

Příjezd Pastrňáka do Prahy se odkládá, Boston v NHL ještě žije

Nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák (27) se do Prahy na MS zatím nechystá, jeho Boston v NHL žije. Medvědi v sérii s Floridou ale stále tahají za kratší konec.

Příjezd Davida Pastrňáka do Prahy se zatím odkládá. Je otázkou, zda Boston má v sérii kvalitu a formu na obrat, ale Medvědi důležité utkání zvládli a žijí dál sen o Stanley Cupu.

Hokejisté Bostonu vyhráli v semifinále Východní konference NHL na ledě Floridy i bez bodových příspěvků českých hráčů 2:1 a snížili stav série na 2:3.

Boston ve své klubové historii ještě neotočil v play off NHL z 1:3 a boj o zlomení nelichotivého záznamu začal i bez svého lídra Brada Marchanda dobře. Jake DeBrusk nepřihrál zpoza branky do pravého kruhu napřahujícímu se Davidu Pastrňákovi, ale poslal puk před branku. Tam jej převzal nehlídaný Morgan Geekie a bekhendovou kličkou otevřel v páté minutě skóre.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S vlastenectvím na tom nejsme špatně, myslí si Řehka. Nesmíme dát na křiklouny na sítích

Florida vyrovnala na začátku druhé třetiny z dorážky Sama Reinharta, ale Bostonu vrátil brzy vedení McAvoy střelou z mezikruží. Zbytek obstaral hostující gólman Jeremy Swayman, který zneškodnil celkem 28 pokusů domácích. Právě díky skvělému gólmanovi Boston žije.

Pro fanoušky národního týmu a trenéra Radima Rulíka nejde o dobrou zprávu. Rulík s Pastrňákem pro MS počítá. Celé hokejové Česko se ale v nejbližších dnech Davida Pastrňáka nedočká.

Pastrňák se v dresu Bostonu dokonce porval:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný