18. května 2024 12:33

David Pastrňák je volný pro MS. Národní tým má obavy, zda ho do Prahy pustí Boston

Boston Bruins končí v play off NHL a David Pastrňák (27) je tak volný pro MS. Otázkou je, zda ho do Prahy pustí vedení klubu. Pastrňák údajně není zcela fit.

Medvědi to znovu nezvládli a jejich sen o Stanley Cupu se rozplynul. Florida vyhrála na ledě Bostonu 2:1, ovládla celou sérii a pro Pastrňáka a další české hráče skončila zámořská sezóna.

Reprezentační trenér Radim Rulík již dříve uvedl, že o Pastrňáka stojí. Na MS by bral i jeho spoluhráče Pavla Zachu, pořád jsou pro tyto borce volná místa na soupisce pro šampionát. Otázkou ale je, jak bude po nepovedené sezóně reagovat vedení Bostonu. Za Medvědy nastupoval také Jakub Lauko.

Podle informací webu iSport.cz není David Pastrňák zdravotně úplně fit. To by vysvětlovalo slabší výkony v posledních zápasech zámořské play off. Pastrňák ale do Prahy přijet chce. V klubu má velké slovo, bude otázkou, jak se s vedením Bostonu dohodne. „Vždycky je to pro mě čest. Kdykoliv je příležitost, vždycky v tom nejkrásnějším dresu rád hraju,“ uvedla k reprezentaci česká hvězda v minulosti.

Vedení reprezentace o Pastrňáka enormně stojí, ale s telefonickým kontaktem se nespěchá. Není vhodné na Bruins tlačit. „Petr Nedvěd a Martin Havlát se s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou spojí v průběhu dnešního dne. Jakmile budeme mít nějaký update, dáme vědět,“ sdělil novinářům mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Přiletí oba, uvedl otec Pavla Zachy

„Pavel je dlouhodobě rozhodnutý na mistrovství přijet, taková je i dohoda s reprezentací. V play off nebyl vážně zraněný, nic tomu nebrání. Myslím si, že s Davidem přijedou oba, ale samozřejmě to nevím jistě. V průběhu dne ještě uvidíme,“ uvedl pro iDNES Pavel Zacha starší.

Pastrňákova maminka pak dodala, že sezóna v NHL byla těžká, Davida bolí nezdar s klubem, ale nad reprezentací přemýšlí. „Bohužel, štěstí nám nepřeje. Ale sezonu měli krásnou a věřím, že to v play off jednou dobře dopadne. A co se týče mistrovství, všichni víme, jaký má David vztah k reprezentaci. Ale v play off snad nikdo nehraje úplně zdravý, takže záleží na něm,“ dodala matka české hvězdy. V sobotu večer by situace kolem Pastrňáka i Pavla Zachy měl být jasnější.

Podívejte se, jak se Pastrňák rval v dresu Bostonu:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný