17. května 2024 08:24

Posila jako hrom! Martin Nečas v NHL končí a je volný pro MS v Praze

Reprezentační trenér Radim Rulík se dočkal, Nečasova Carolina v play off končí a český útočník je volný pro MS v Praze.

Českému hokejovému týmu by na domácí šampionát již brzy mohla přijet výrazná posila z NHL. New York Rangers totiž čtyřmi góly ve třetí třetině otočili zápas s Carolinou a po výhře 5:3 postoupili do finále Východní konference NHL. Hurricanes nestačil ani gól Martina Nečase, jenž v 19. minutě otevřel skóre zápasu.

Český útočník, který je v posledních dnech společně s Davidem Pastrňákem nejvíce vyhlíženou posilou, už v minulosti zmínil svůj zájem přijet na MS hned poté, co Carolina vypadne. Nyní tato situace nestala. Pokud v klubu projde zdravotní prohlídkou, měl by vyrazit do Prahy. Nečas navíc zámořskou sezónu ukončil v dobré formě.

Hronek asi na MS nepojede, trio z Bostonu je dál ve hře

Trenér národního týmu Radim Rulík naopak může z hledáčku začít pomalu pouštět důrazného obránce Filipa Hronka. Jeho Vancouver totiž porazil Edmonton 3:2 a v sérii se ujal vedení 3:2 na zápasy.

Mezi nejvíce sledované posily ale stále patří bostonské trio. Zejména o Davida Pastrňáka je obrovský zájem, ale Boston v play off stále žije, i když Medvědi s Floridou prohrávají v sérii 2:3. Pokud by Boston sérii nezvládl otočit, mohl by Rulík oslovit také Pavla Zachu a případně i Jakuba Lauka.

Podívejte se, jak Pastrňák bojuje v dresu Bostonu:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný