29. ledna 2024 11:48

Nový Samsung se chlubí extrémně odolným displejem. Jenže test ukázal něco jiného

Nová vlajková loď od Samsungu slibovala nesplnitelné, jak ukázal hned jeden z prvních testů.

Nejvyšším modelem aktuální řady Samsungů se dle zavedeného značení stal mobil Galaxy S24 Ultra, který se jako jednou z novinek chlubí mimořádně odolným čelním sklem Gorilla Glass Armor od značky Corning. To má mimo jiné nabídnout až třikrát větší odolnost v případě pádu. Jeden z prvních testů však hodně zchladil očekávání.

Jak ukazuje video kanálu PBKreviews, hned první pád z výšky pasu způsobil praskliny v pravém horním rohu skla, proto test ani nepokračoval obvyklým zvyšování výšky, na skle by totiž s jistotou vznikl nechvalně známý pavouk. Telefon jinak při opakovaných pádech z různých úhlů odolával solidně, objevily se jen drobné oděrky na rámečcích telefonu, které má Galaxy S24 Ultra po vzoru iPhonů 15 Pro z titanu.

Kde však nové sklo naplnilo předpoklady je odolnost vůči poškrábání, která má být až čtyřikrát lepší oproti konkurenci. Na displeji nezůstaly žádné škrábance ani z pádů na beton, ani z testu, kdy po něm byl drhnut písek a štěrk. První dojmy z jiných testů taky potvrzují menší míru odlesků a lepší čitelnost na slunci (výrobce tvrdí, že je odlesků až o 75% méně).

Co se týče odolnosti proti pádům, tak Samsung novým sklem zhruba dorovnal technologii Ceramic Shield od Applu. Video zmiňuje, že na odolnost Kunlun Glass od značky Huawei, která v obdobném testu bez problémů zvládala pády z výšky očí, však nový Samsung nestačí. Ideální ochranou tak stále bude obal s přesahujícími okraji, jelikož ochranné fólie znehodnocují optické vlastnosti displeje pod ním. Právě displeje jsou už dlouhé roky výstavním klenotem špičkových Samsungů – ať už z hlediska dynamického kontrastu, barev či maximální svítivosti.

Zdroj. DiGit, BGR

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný