10. července 2023 16:00

Zaklínač má dva obrovské problémy. Tak bolestivě ještě žádná série neselhala

Zaklínač stále umí vyvolat zájem. Diváci už s ním ale dost ztrácejí trpělivost.

Premiérovou 3. sérii Zaklínače rychle opouštějí diváci. První pětice zveřejněných epizod zaznamenala výrazný propad čísel. První epizoda si dle dat společnosti Samba TV připsala o 15% nižší sledovanost než v případě 2. série, tedy vidělo ji 1,1 milionu amerických domácností. Jde o stále hitové číslo, jenže problémem je následný propad, protože pátá epizoda napočítala jen 505 tisíc. Podobně neutěšený obraz přinášejí i globální statistiky od FlixPatrol.

Seriál je navíc jedním z nejdražších streamovacích projektů současnosti, když první dvě řady a spin-off Pokrevní pouto dohromady vyšly na něco kolem 320 milionů dolarů. Přes snahu osekávat náklady Zaklínač stále stojí kolem 10 milionů dolarů za epizodu, takže propad sledovanosti musí vyvolávat v kancelářích Netflixu velkou nervozitu. Následující 4. série se navíc nebude moci opřít o hvězdnou sílu Henryho Cavilla, který od Zaklínače prozřetelně utekl – nahradí ho Liam Hemsworth.

Předchozí 2. série sice čelila velké kritice fanoušků za zmatený a nepřehledný děj, ale až do svého závěru se držela ve zmíněné statistice nad milionem, o čemž se může té aktuální jenom zdát. Jistě nepomohlo ani rozdělení série na dvě části, když zbývající tři díly dorazí 27. července, nebo druhý velký kámen úrazu, mizerné ohlasy. Na ČSFD má totiž 3. série Zaklínače od diváků jen 58 % a na Rotten Tomatoes dokonce tragických 33 %!

Zdroj: Deadline, Rotten Tomatoes

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný