27. června 2023 16:00

Jak se v Zaklínači vymění herci? Tvůrci prozradili trik, jímž se zbaví Henryho Cavilla

Nový trailer 3. série Zaklínače

Střídání herců by mělo mít své hlubší příběhové pozadí.

Výkonní producenti seriálového Zaklínače vysvětlili, že mají pro herecké střídání hlavní role Geralta z Rivie připravený speciální vyprávěcí trik, který by měl divákům usnadnit změnu z Henryho Cavilla na Liama Hemswortha.

„Máme opravdu velmi dobrý plán, jak představit nového Geralta a naší vizi postavy s Liamem,“ řekla producentská dvojice Steve Gaub a Tomek Gabinski pro Yahoo News. „Nebudeme to rozebírat moc do hloubky, protože by to byl obrovský spoiler, ale je to blízko meta vyprávěcím postupům, jaké se objevily v knižní předloze, speciálně v pátém dílu s názvem Paní z jezera,“ naznačili.

Co myslí meta vyprávěcími postupy? V podstatě mnohovesmír, s nímž si Andrzej Sapkowski skutečně zahrával. „Zůstaneme věrní loru. Odpovídá to knížkám a myslím, že ta změna bude dost bezvadná,“ ujistili.

POZOR, MOŽNÉ SPOILERY!

Ve zmíněné knize Paní z jezera získá Ciri už prakticky plnou kontrolu nad svými schopnostmi a umožní jí to taky skákat časem a prostorem, navštíví tedy stovky světů a taky různých variant zaklínačského Kontinentu. Jeden z nich by tedy mohl být prakticky stejný, pouze s jiným Geraltem. V knize je taky Geralt zabit a přiveden zpět, což by rovněž mohl být nástroj tvůrců seriálu, kteří si dosud (k nelibosti fanoušků i Henryho Cavilla) věrností předloze moc hlavu nelámali.

Třetí série Zaklínače, která bude poslední s Cavillem v hlavní roli, začíná 29. června, přičemž její druhá polovina přijde 27. července.

Zdroj: Yahoo News

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný