28. srpna 2024 11:05

Prvních šest minut z nového Terminátora připraví na pořádně dospělý zážitek

Prvních šest minut ze seriálu Terminator Zero.

Bude to násilné, temné, děsivé i strhující, slibují tvůrci.

Diváci brzy zažijí Terminátora, jak ho ještě neviděli. Osmidílný anime seriál od tvůrce Mattsona Tomlina (Matka versus android, Malá rybka) a uznávaného režiséra Masašiho Kudóa (Hatajate no gotoku!, Chain Chronicle) slibuje návrat k temné a syrovější podstatě celé série, ale bez toho, aby se neustále ohlížel zpět, úplně tak opustí rodinu Connorů.

„Myslím, že se filmy zabývaly Connorovými už dost dlouho... Všechny se odehrávaly ve Spojených státech, většinou v jedné oblasti na hranici s Mexikem. Jasně, byla to vlastně sága jedné rodiny, ale rozhodli jsme, že když děláme animovaný seriál, pojmeme to jinak. Protože na seriálu dělá mnoho Japonců, řekli jsme si, že sága dosud neřešila, co se děje ve zbytku světa, třeba právě v Japonsku,“ vysvětlil Tomlin magazínu Polygon.

Prvních šest minut nabitých akcí a zcela bez dialogů ukazuje, že se tvůrci neobávali zajít do extrému. Vidíme v nich hlavní hrdinku z hnutí odporu Eiko (Sonoya Mizuno) bojující s Terminátorem (Timothy Olyphant) v nukleárním silu v alternativní budoucnosti roku 2022 – tedy v té, kdy se Skynet snaží dokončit své dílo skázy. Zamrzí jen tradičně mizerná muška kybernetického zabijáka, kterou by vysvětlil snad jen přehřátý procesor.

Ve filmu budeme svědky, jak se Eiko vydá do roku 1997, aby ochránila vědce Malcolma Lee (André Holland) pracujícího na spuštění nového AI systému (Rosario Dawson), který má být konkurencí nechvalně známému Skynetu. Jak se od studia Production I.G stojícího za kultovními kyberpunkovými počiny jako Ghost in the Shell nebo Psycho-Pass sluší, dočkáme se kromě akce i zajímavé myšlenkové vrstvy a morálních dilemat.

Terminator Zero dorazí na obrazovky už 29. srpna 2024.

Zdroj: Polygon, IndieWire

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický