5. června 2024 12:39

Legendární Trinity popsala, jak se lišila příprava na Matrix a nové Star Wars

Nový Star Wars seriál staví na perfektně provedených kontaktních soubojích, takže zkušená legenda akčního žánru byla pro filmaře jasnou volbou.

Představte si Trinity z Matrixu, která získala schopnosti Síly, takže během souboje třeba ohýbá zákony gravitace. Tak nějak lze popsat Indaru, mistryni řádu Jedi z nového osmidílného Star Wars seriálu Akolytka, v němž se v éře Vrcholné republiky řeší šokující zločin vedoucí k řádu Sithů. Není divu, že pro roli Indary tvůrci od počátku mysleli na Carrie-Anne Moss, která proslula právě jako matrixovská Trinity.

„Hrozně jsem si to užila. Ani si už nevzpomínám, kdy jsem naposledy byla z něčeho tak nadšená,“ popsala kanadská herečka svou zkušenost magazínu Empire. Když jí zavolali, moc dlouho neváhala, protože patří mezi dlouholeté fanynky Star Wars, ale také ji uchvátil seriál Ruská panenka, jehož tvůrkyně Leslye Headland stojí za Akolytkou. „Někdy prostě od prvního momentu víte, když má filmař jasnou vizi. Měla jsem to tak třeba v případě filmů jako Memento nebo Matrix... Když mi Leslye popsala celý konflikt příběhu pomocí jednoho souboje, hned jsem řekla: Chci být Indara,“ zdůraznila.

Na fyzickou přípravu dostala měsíc, což není moc dlouho, přestože do ní nastupovala v dobré formě: „Na začátku jsem si říkala, že to nedám, ale pak to najednou začalo klapat a vy stojíte na place. Natáčení je vždycky jednodušší než trénink – jste v kostýmu, kulisách, nabití adrenalinem. Najednou jste nadšení, že to můžete dělat a chcete to provést co nejlépe.“

Akolytka představí světu fiktivní bojové umění force-fu vycházející z jihočínského Wing Chunu, jehož propagátorem byl už slavný Bruce Lee. Hlavním koordinátorem soubojů se stal Lu Junchang, jehož práci jsme mohli vidět ve filmech Shang-Chi, Bullet Train nebo v předchozím Star Wars seriálu Ahsoka.

Věděli jste, že už teď můžete tuto novinku sledovat exkluzivně na Disney+?

Příprava se podle Carrie-Anne Moss dost lišila od Matrixu: „Tehdy jsem všechno nacvičovala společně s ostatními herci a byla v tom jiná energie. Tentokrát jsem byla sama, měla svůj vlastní tým, což bylo skvělé, protože jsem se mohla více soustředit a otevřít.“ Velkou výzvou bylo zvládnout škálu pohybů a nezamotat se při nich do těžkých kostýmů a samozřejmě také světelné meče.

„Lightsaber byl pro mě fakt důležitý... Pořád jsem od štábu chtěla ujištění, že když to nebude vypadat skvěle, že to přetočíme. Aby to působilo samozřejmě, že to zvládnete i ve spánku, s tím jsem fakt měla největší stres,“ přiznala.

Čtěte také: Star Wars posílí legendární Sigourney Weaver. Její film se začne točit už letos

Star Wars: Akolytka začne na Disney+ prvními dvěma epizodami už 5. června 2024. V hlavních rolích detektivně laděného příběhu uvidíme také Amandlu Stenberg, J.J. Leeho, Mannyho Jacinta, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebeccu Henderson nebo Charlieho Barnetta.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický