Proč skončila Teorie velkého třesku? Jim Parsons popsal tři skutečné důvody svého odchodu

Šlo o zásadní rozhodnutí, k němuž herce dovedlo několik okolností.

Když v roce 2019 skončil po dvanácti sezónách seriál Teorie velkého třesku, bylo to zejména v důsledku odchodu Jima Parsonse coby představitele nejpopulárnější postavy Sheldona Coopera. Fanouškům dlouho vrtalo hlavou, co za jeho odchodem stálo, což se Parsons (51) rozhodl nadobro uvést na pravou míru v nedávném podcastu Davida Tennanta – a uvedl rovnou tři důvody.

„Naše poslední smlouva byla uzavřena na dva roky, ale nikdo po jejím podepsání netušil, co to bude znamenat. Tak nějak jsem v hloubi duše tušil, že to bude můj konec, ale pořád jsem si říkal, že kdo ví,“ uvedl Parsons do situace. Zlomovým momentem však pro něj byl souběh dvou událostí, k nimž došlo nedlouho po sobě.

„Cítil jsem se vyčerpaný a ze všeho nejvíc mě trápilo, že jeden z našich psů měl před sebou konec života,“ popsal situaci, kvůli které začal přemýšlet nad dočasností života i věcí. Ke všemu se přidalo zranění nohy, k němuž došlo, když hrál v broadwayské divadelní hře Kluci z party, v níž účinkoval na opačném pobřeží USA než tehdy točil dvanáctou sezónu Teorie velkého třesku. Bylo to velice náročné a pocit bezmoci, kdy se musel léčit se zraněním, dopadl na jeho mysl jako obří balvan.

K tématu: 9 nejlepších odkazů na Star Trek v Teorii velkého třesku

„Několik následujících dnů bylo vážně děsivých. Připadal jsem si, jako bych balancoval na kraji útesu a dole vedle smrti psa jsem viděl něco opravdu temného. Nevěděl jsem, co by dělali, kdybych se nemohl vrátit do představení,“ popsal pocit, kdy se nechal převálcovat pocitem odpovědnosti.

Všechno ho dovedlo k rozhodnutí, že musí ubrat a začít osekávat, místo aby přidával. „Měl jsem okamžik prozření, kdy jsem si řekl: Nepřekračuj rychlost. V mnoha ohledech jsi měl velké štěstí, že se ti tohle všechno podařilo. Využij ten čas k tomu, abys zvolnil a rozhlédl se kolem sebe,“ zavzpomínal.

Bylo mu tehdy 46 a uvědomil si, že jeho otec zemřel v 52 letech. „Kdybyste mi řekli, že mi stejně jako mému otci zbývá šest let života, snažil bych se zkoušet a dělat ještě jiné věci,“ vysvětlil, proč tehdy kontaktoval tvůrce Chucka Lorreho a hlavního scenáristu Stevena Molara, aby jim oznámil, že se jeho čas v seriálu uzavřel.

Parsons se s chutí vrátil na divadelní prkna, ale objevil se také ve filmové adaptaci zmíněné divadelní hry Kluci z party (2020), ve vztahovém melodramatu Spoiler Alert (2022) a byl také vypravěčem v prequelovém seriálu Malý Sheldon, do něhož se po boku Mayim Bialik (Amy) vrátil v dojemném finále.

Zdroj: SlashFilm, FandomWire

Video: Trailer seriálu Malý Sheldon

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický