21. září 2023 15:10
Adam Vala

Stranger Things dostaly netradiční prequel. První fotka ukazuje Hoppera a Joyce zamlada

Hororový hit Stranger Things se dočká netradičního prequelu. Kdo si v něm zahraje?

Málokterý seriál se dnes těší takové popularitě jako mysteriózní sci-fi horor Stranger Things. Ten se už brzo – ačkoliv tenhle termín je spíš relativní – dočká páté a finální řady, než Netflix nevyhnutelně oznámí hromadu spin-offů s novými i starými postavami. Hlavní parta „dětí“ ale dospěla, tvůrci měli tenhle konec odjakživa v hlavě, takže se holt fanoušci budou muset brzo loučit. Že nás však další náměty ze světa „Vzhůru nohama“ dříve či později opravdu neminou, nedávno naznačilo i oznámení netradičního prequelu, který zamíří na divadelní prkna.

Řeč je o hře Stanger Things: The First Shadow, jejíž příběh se bude odehrávat v roce 1959 ve městečku Hawkins a bude vyprávět o mladém Hopperovi, Joyce, začátcích dr. Brennera a budoucím záporákovi Henrym Creelovi. Hra si odbude premiéru v britském Phoenix Theatre v londýnské čtvrti West End, než se následně její verze rozutečou i do zbytku světa.

No a kdo si v téhle netradiční hře zahraje? To tvůrci čerstvě oznámili na sociálních sítích. Na prknech, která snad ještě pořád znamenají svět, se objeví Shane Attwooll (Hopper), Kemi Awoderu (Sue Anderson), Chase Brown (Lonnie Byers), Christopher Buckley (Bob Newby), Ammar Duffus (Charles Sinclair), Gilles Geary (Ted Wheeler), Florence Guy (Karen Childress), Max Harwood (Allen Munson), Michael Jibson (Victor Creel), Oscar Lloyd (James Hopper, Jr.), Louis McCartney (Henry Creel), Isabella Pappas (Joyce Maldonado), Patrick Vaill (Dr. Brenner) nebo Lauren Ward (Virginia Creel).

Scénář napsala Kate Trefry, o režii se postará uznávaný Stephen Daldry (Předčítač, epizody Koruny). Na projektu se ale jako producenti podílejí také tvůrci původního seriálu bratři Dufferové.

Zdroj: Stranger Things On Stage, Deadline

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný