20. září 2023 13:55

Netflix není nejlepší streamovací služba. Porazila ho nečekaná konkurence

Netflix má smůlu, v souboji streamovacích služeb diváci víc pochválili jeho konkurenci.

Ještě donedávna platilo, že pokud jste chtěli streamovací službu s těmi nejlepšími originálními seriály, sáhli jste po Netflixu. Ačkoliv totiž najdete na slavném „eNku“ spoustu špatných věcí, díky Stranger Things, Ozarku, Mindhunterovi, Koruně, Dark, Black Mirror nebo třeba Narcos se holt předplácení téhle služby po většinu času vyplácí. Jak ale ukazují nová data, Netflix konečně našel konkurenci.

Podle serveru Parrot Analytics je totiž nyní službou s nejlepší nabídkou původních seriálů Apple TV+. Celosvětově teď obsahová nabídka Appleu údajně láká větší množství diváků než jakákoli jiná – za kvalitní je považováno až 50,8 % celkové tvorby. Oproti tomu američtí diváci hodnotí za kvalitní jen 19,7 % nabídky Netflixu. Nejhůř na tom však je Amazon Prime Video, kde diváci za dobrý obsah považují jen 14 % věcí.

HBO Max a Disney+ mají shodně po 24 %, Hulu (u nás součástí Disney) a Paramount+ si pak stojí na 40, respektive 41 %. A co konkrétně si diváci Appleu nemůžou vynachválit? Tak předně je tu samozřejmě obří hit Ted Lasso. Stejně tak se ale těší oblibě i sci-fi Nadace, drama Odloučení nebo další sci-fi Silo.

Nutno však dodat, že z hlediska počtu předplatitelů je Netflix stále jedničkou, a jakmile streamovací gigant vydá nový film či seriál, většinou z toho dokáže udělat masivní hit. A občas z toho vznikne masivní hit, i když to nikdo nečeká, viz Wednesday, Hra na oliheň nebo Monstrum. O takových úspěších si Apple zatím může nechat jen zdát. To, že diváci hodnotí jeho seriály mnohem lépe, ale také není k zahození.

Zdroj: TechRadar, Parrot Analytics

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný