21. září 2023 14:10

V nových Star Wars je schovaná legenda z Hvězdné brány

V uplynulé šesté epizodě seriálu Ahsoka se takříkajíc propojily světy Star Wars a Hvězdné brány.

Herečka Claudia Black, kterou fanoušci Hvězdné brány dobře znají jako Valu Mal Doran, se stala zásadní postavou taky v předaleké galaxii Star Wars. Šestá epizoda seriálu Ahsoka totiž zavítala na vzdálenou a legendami opředenou planetu Peridea, ze které vzešly Sestry noci – čarodějky, které se později usadily na Dathomiru. Ve zmíněné epizodě se objevují tři nejvyšší zvané Velké matky, z nichž jednu zvanou Klothow ztvárňuje právě padesátiletá australská herečka.

S tajemnou trojicí obdařenou schopností nahlížet skrze prostor, čas i kosmickou Sílu se spojil démonický velkoadmirál Thrawn v podání Larse Mikkelsena, který se snaží obnovit slávu Impéria. Je tedy zřejmé, že Sestry noci v jeho plánech sehrají ve zbývajících dvou epizodách ještě důležitou roli.

Claudia Black už si ve sci-fi komunitě stihla vybudovat slušné jméno. Ve Hvězdné bráně se objevila jako Vala Mal Doran v celkem 29 epizodách, počínaje osmou sérií. Zahrála si taky Aeryn Sun ve sci-fi seriálu Farscape nebo Shazzu v akční sci-fi Černočerná tma po boku Vina Diesela. Namluvila taky mnoho videoherních postav, třeba Chloe Frazer ze série Uncharted nebo Samanthu Byrne z Gears of War.

Šestá epizoda Ahsoka dala příležitost taky dalšímu herci ze slavné sci-fi. Je jím Wes Chatham skrývající se za zlatou maskou elitního strormtroopera kapitána Enocha sloužícího Thrawnovi. Chathama můžeme znát jako Amose ze seriálu Expanze nebo Castora ze série Hunger Games.

Zdroj: GateWorld

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný