Smrt Sheldonova otce otřásla celým seriálem. Tvůrci teď vysvětlili její okolnosti

Pro fanoušky Teorie velkého třesku nejde o překvapení. Tvůrci se přesto snažili, aby klíčová událost přišla znenadání a měla patřičný emocionální dopad.

Osud otce Sheldona Coopera v prequelovém seriálu Malý Sheldon byl předem zpečetěn. Diváci totiž ze vzpomínek dospělého Sheldona (Jim Parsons) dobře věděli, že před jeho odchodem na univerzitu Caltech zasáhla rodinu obrovská tragédie, smrt otce George. Dosud však netušili, jak přesně k ní dojde, což změnila poslední dvojice epizod před úplným finále, v němž se dočkáme i pohledu na Sheldona a Amy v budoucnosti, tedy po skončení původního seriálu.

POZOR! NÁSLEDUJÍ SPOILERY

George Cooper Sr. (Lance Barber) už kvůli svému nezdravému životnímu stylu několikrát čelil infarktu, vždy se však dokázal postavit zpátky na nohy. Ten poslední se mu však stal osudným a tragickou zprávu rodině předala dvojice jeho nejlepších přátel a kolegů z Medford High School. „Odjakživa jsme měli jasno, že nezemře před kamerou. Diskuze jsme vedli hlavně o tom, jak celou událost načasovat a jak se o ní dozví jeho blízcí,“ řekl magazínu Deadline výkonný producent seriálu Steve Holland.

Těsně před svou smrtí přitom George získá práci snů, která by zároveň znamenala, že celou rodinu přestěhuje do Houstonu. Na rozhodnutí, kam dále posune svůj život, už však nedojde. „Chtěli jsme Georgeovi po všech těch letech dopřát pocit vítězství, i když chápeme, že to od nás může působit trochu škodolibě. Navíc to umožnilo, abychom jen nepřešlapovali na místě, než se dostaneme k poslednímu okamžiku. Myslím, že díky tomu je ten moment překvapivější a působivější,“ vysvětlil Holland.

Čtěte také: Wednesday opouštějí klíčoví herci. Fanoušci budou nad změnami kroutit hlavou

Tvůrci dost řešili, jak tragický okamžik načasují. Původně měl přijít až v úplném finále. „Myslím, že to byl Chuck Lorre, kdo řekl, že jde přece o pozitivní a láskyplný rodinný seriál, a že bychom tedy neměli nechat diváky, aby se po závěrečných titulcích utápěli ve smutku. Cílem proto bylo ukázat rodinu, jak se semkne a povzbudí v momentu naděje,“ popsal Holland.

Konec tak bude věnován setkání všech důležitých postav na pohřbu, navazujícím událostem a samozřejmě už zmíněnému pohledu na Sheldonovu budoucnost, pro níž byla právě tato událost ohromně podstatná, stejně jako pro jeho bratra Georgieho, kterého teď čekal obří úkol – postarat se o Mandy a Cece, jelikož Mary pohltí stesk a Missy se vrátí do módu hloupé teenagerky. Bude tomu věnován blížící se spin-off seriál s názvem Georgie and Mandy's First Marriage (První manželství Georgieho a Mandy).

Finále Malého Sheldona má zámořskou premiéru 16. května 2024.

Zdroj: Deadline, Screen Rant

Video: Trailer seriálu Malý Sheldon

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický