26. června 2023 00:01

Noví Simpsonovi na Prima COOL! Premiérová 34. série začíná už 26. června

Tvůrci nejslavnějšího a nejdéle vysílaného televizního seriálu slíbili, že v nejnovější sérii konečně odhalí, jak seriál předpovídá budoucnost. Na Prima COOL odstartuje 34. řada už 26. června v 19.15.

Trump prezidentem Spojených států, pandemie koronaviru, útok na newyorská dvojčata, existence přehrávače iPod, chytré hodinky nebo outfit americké viceprezidentky Kamaly Harrisové. To je jen malá část věcí, jejichž existenci či budoucnost předpověděli Simpsonovi.

K odhalení, jak to vlastně dělají, se dočkáme hned v první epizodě 34. řady s názvem: „Jak se vlastně želva hledá?“ Homer se v ní nečekaně stane vůdcem skupiny konspirátorů, která pátrá po želvě ztracené ze springfieldské zoo. Jenže přitom narazí na mnohem větší a temnější tajemství. V závěrečné scéně dílu Homer prohlásí: „A když už probíráme neuvěřitelné věci, já jsem slyšel o kresleném seriálu, který předpovídá budoucnost. Možná bychom si ho měli pustit a zjistit, co se stane.“ Následuje záběr, ve kterém Simpsonovi opět ukazují jednu ze svých předpovědí – diváci se na ni však musí sami podívat 26. června na Prima COOL.

Synopse 34. řady

Když se Homer opět stává obětí veřejného ponížení, hledá podporu v online skupině, která se snaží odhalit záhadu želvy ztracené ze springfieldské zoo. Jenže přitom narazí na mnohem větší a temnější tajemství. Marge začne sportovat a postupně propadá kouzlu svého trenéra. Líza zjišťuje, že americké soudnictví je samá bota. K tomu pseudoanonymní hackeři, Šáša Krusty jako moderátor toxické televizní show, konkurz na nového Duffmana nebo hned dva Speciální čarodějnické díly! Za více než třicet let je to vůbec poprvé v historii vysílání seriálu. Simpsonovi prostě nepřestávají překvapovat a šokovat, dokonce i když už si myslíme, že je dávno známe. Přesvědčte se v nových epizodách nabitých čerstvými nehoráznými vtipy.

Zajímavosti k nové sezoně Simpsonových

Simpsonovi jsou již 34 let jedním z největších hitů televizních obrazovek po celém světě. Kromě toho, že patří k nejúspěšnějším seriálům na televizní obrazovce, jsou také nejdéle vysílaným komediálním seriálem, nejdéle vysílaným animovaným seriálem a vůbec nejdéle vysílaným seriálem (v hlavním čase).

Seriál měl premiéru v roce 1989. Postupně dosud vzniklo 34 sérií a více než 748 epizod.

Aktuální 34. série Simpsonových měla premiéru 22. září 2022. Nové díly jsou uváděny průběžně na amerických televizních obrazovkách do konce května 2023.

34. série má celkem 22 epizod.

Během předminulé 32. série Simpsonovi překonali rekordní hranici 700 odvysílaných epizod. Nyní se seriál blíží k dalšímu mezníku – 750 odvysílaných epizod.

V lednu 2023 bylo oznámeno, že v průběhu následujících let vznikne také 35. a 36. série. Celkově se počet epizod Simpsonových vyšplhá na úctyhodných 801 dílů.

Tato série je první, ve které se objevují hned dva Speciální čarodějnické díly. Sváteční halloweenské díly se tradičně objevují v Simpsonových už od první řady.

První Speciální čarodějnický díl je parodií na úspěšný horor To z roku 2017 a jeho pokračování To Kapitola 2. Druhý Speciální čarodějnický díl se jako obvykle skládá z několika různých krátkých hororově-komediálních příběhů. Jde o pátou a šestou epizodu 34. série.

Druhý Speciální čarodějnický díl paroduje horor Babadook, japonský anime fenomén Zápisník smrti a sci-fi film a seriál Westworld.

Ve druhé epizodě 34. série zaznívá replika: „Pohleďte na divy Číny. Doly na bitcoiny, pracovní tábory, ve kterých děti vyrábějí smartphone.“ Kvůli tomu byl celý díl odstraněn ze streamovacích platforem dostupných v Hongkongu. Podobný osud postihl už dříve starší epizodu Čínskej nášup z roku 2005, ve které se objevují zmínky o masakru na náměstí Nebeského klidu.

Desátá epizoda paroduje oblíbenou online multiplayerovou hru Roblox.

Ve 34. sérii opět hostuje mnoho známých tváří televizní obrazovky a filmového plátna. Některé namluvily smyšlené postavy v původním znění, jiné si „zahrály“ sebe sama. Jsou mezi nimi: Anna Faris (Scary Movie, Přátelé, Máma), Megan Mullally (Will a Grace), Drew Barrymore (Charlieho andílci), Aubrey Plaza (Odbor městské zeleně, Legion), Melissa McCarthy (Gilmorova děvčata, Mike a Molly, Ženy sobě), Simu Liu (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), Natasha Lyonne (Ruská panenka, Poker Face), Will Forte (Saturday Night Live), Michael Rapaport (Přátelé, Jmenuju se Earl, Strážce pořádku), Kerry Washington (Skandál), Fred Armisen (Portlandia) nebo Rob Lowe (V plamenech, Bratři a sestry).

Premiérová 34. série Simpsonových startuje na Prima COOL už v pondělí 26. června 2023 v 19.15!

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný