7. října 2023 06:00
Adam Vala

Jak by vypadali realističtí Simpsonovi? Jejich nová předělávka je naprosto parádní

Simpsonovi se dočkali další předělávky v podání umělé inteligence. Tentokrát ale vypadají kupodivu výborně.

Od té doby, co se umělá inteligence naučila víc než jen počítat rychle do deseti, vypnout někde světla a doporučit vám písničku na základě vašeho playlistu, s ní jdou dělat velmi zajímavé věci. Zejména v prostředí grafiky a grafického designu se programy jako Midjourney technicky zlepšují snad každým dnem s tím, jak je zároveň uživatelé neustále testují.

Důkazem budiž i nejnovější pokus jistého redditora Crows_HeadIC předělat slavný animovaný seriál Simpsonovi do hrané podoby. Tohohle šikulu zjevně mrzelo, že veškeré dosavadní podobně předělávky od umělé inteligence byly… no popravdě vcelku odpudivé. A tak si se svými inputy dal pěkně na čas, aby nyní představil opravdu realistické varianty ikonických postav tak, jak jste je ještě neviděli. A světě div se, ony se fakt povedly.

Některé postavy tak vypadají velice uvěřitelně a možná i líp – jakkoli to zní kacířsky – než jejich animovaná předloha (třeba Moe), zatímco jiné bychom si teď z fleku dokázali představit ve hraném spin-offu (Apu). Na druhou stranu však lze taky argumentovat, že ačkoliv vypadají tyto „realistické“ verze moc hezky, kouzlo Simpsonových přece jen leží v jejich formě – tedy v animaci a v tom, že tvůrci můžou být v její tvorbě stále velmi kreativní. To samé by bohužel neplatilo v případě hrané verze, a i proto je asi dobře, že v tomhle směru nikdo zatím o ničem podobném reálně neuvažuje.

Zdroj: Reddit, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný