15. prosince 2023 18:15

Nejlepší akční seriál současnosti pokračuje. Druhá série má naprosto fenomenální recenze

Trailer druhé sezóny akčního seriálu Reacher

Skvěle přijatá první sezóna byla teprve rozehřívacím kolem, jelikož ta právě začínající je dle recenzí ve všech ohledech povedenější.

Seriál Reacher byl ve své úvodní sezóně chválený za maximálně věrnou adaptaci knižních bestselerů od Leeho Childa s tajemným tulákem i supervyšetřovatelem Jackem Reacherem. Přestože filmové adaptace s Tomem Cruisem ctily nadsazenost i humor originálu, až výtečný seriálový Alan Ritchson je skutečně tím obřím hromotlukem, který zároveň láme kosti nepřátel i počítá složité matematické vzorce.

Právě začínající druhá řada s premiérou 15. prosince 2023 podle kritiků dotáhla všechno, kde měl seriál ještě rezervy. Rotten Tomatoes hlásí perfektních 100% pozitivních recenzí s průměrným ratingem 8,4/10. Podobně je na tom Metacritic se skóre 81/100, což je v akčním žánru opravdu mimořádná známka. Připomeňme, že kritici viděli kompletních osm dílů a jejich vnímání je stejné jako u běžných diváků, kteří jsou po první epizodě taky 100% pozitivní.

V čerstvé sezóně se Jack Reacher (Alan Ritchson) dozví, že je zabit člen jeho bývalé armádní jednotky a dá se dohromady se třemi bývalými kolegy, aby vše vyšetřil – jde o adaptaci knihy s názvem Volný pád.

„Zatímco první sezóna byla více zakotvena v realitě, ta aktuální je více žánrová a hravá, když Reacher působí jako bezchybný a nezastavitelný bůh, díky čemuž může být seriál tak zábavný, smělý a krvavý, jak jen potřebuje,“ píše TV Guide a vyzdvihuje silnější příběh, sebevědomější herce i suverénní řemeslo.

Kritici se shodují na tom, že seriál přesně trefil tón, kdy vyšetřování střídají pěstní souboje a hláškování, přičemž je ještě těžší nepropadnout kouzlu hlavního hrdiny, o němž se divák tentokrát díky flashbackům dozvídá více. Příběh táhne i fungující chemie vyšetřovacího týmu tvořeného Neagley (Maria Sten), O'Donnellem (Shaun Sipos) a Dixon (Serinda Swan). Hlavního padoucha pak představuje skvělý Robert Patrick, kterého divácí znají hlavně jako tekutého robota T-1000 z Terminátora 2.

„Dravější, vtipnější a zábavnější než první sezóna. Není divu, že ta třetí už rovnou dostala zelenou,“ shrnul Empire. „Někdo tomu může říkat provinilé pokušení, ale je to hlavně sakra dobrá seriálová práce,“ zdůraznil Collider. Tvůrcem seriálu je Nick Santora, který psal třeba seriál Útěk z vězení nebo produkoval Zákon a pořádek. S Reacherem evidentně trefil hřebíček na hlavičku.

Zdroj: Rotten Tomatoes, Metacritic

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný