19. ledna 2024 15:25

Nejmrazivější kriminálka roku začala famózně, připomíná Věc. Nový trailer odkrývá, co bude dál

Trailer pokračování seriálu Temný případ - Noční krajina

Zbrusu nový příběh v první epizodě teprve nakouknul do chladné temnoty mrazivé Aljašky a tajemství jejích obyvatel.

Temný případ – Noční krajina, tak se jmenuje čerstvá čtvrtá série populární kriminální antologie, která v první epizodě jasně ukázala, že oslavné zámořské recenze nelhaly. Hutnou atmosférou, rafinovanými náznaky i důrazem na subjektivní vnímání a vnitřní prožívání postav skutečně navazuje na to nejlepší ze sezóny první. Čerstvý trailer, který si můžete pustit nahoře v playeru, šikovně naznačuje, co bude následovat v následujících pěti epizodách.

Čtěte také: Případ, který otřásl Českem. Schizofrenička šla vraždit do školy, ubodala statečného studenta

Dvojice vyšetřovatelek Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarro (Kali Reis) v závěru prvního dílu našla část zmizelé osádky výzkumné stanice a je evidentní, že případ souvisí s předchozí brutální vraždou domorodé dívky a aktivistky. Ta na sobě navíc měla stejný symbol spirály, jaký jsme viděli na obětech Krále ve žlutém z první sezóny Temného případu.

Co je však evidentní, že opět uvidíme velice zajímavý střet hlavních hrdinek a jejich odlišného pohledu na svět i kriminální případ. Sérii od Nica Pizzolatta převzala coby tvůrkyně mexická filmařka Issa López, které už za nový směr a zaměření se na ženské hrdinky a témata schytává kritiku. Seriál na Rotten Tomatoes navíc čelí review bombingu. „Pokud se vám první díl líbil, nechcete napsat recenzi, ať se to trochu vyváží?“ vyzívá Lopéz na sociálních sítích.

Zdroj: Screen Rant, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný