27. října 2023 10:45

Smrt princezny Diany. Nový trailer ukazuje vyvrcholení seriálu Koruna

Český trailer první části poslední sezóny seriálu Koruna

Populární seriál o britské královské rodině míří do finále, které bude rozděleno na dvě poloviny.

Poslední, šestá řada seriálu o britské královské rodině Koruna dorazí už na sklonku letošního podzimu na obrazovky a bude rozdělená na dvě části. Fanoušci teď můžou ochutnat trailer první poloviny, která se zaměřuje na události vedoucí k tragické smrti princezny Diany a jejího přítele Dodiho Al-Fayeda.

Ukázka se soustředí na puklinu, kterou způsobuje Dianin (Elizabeth Debicki) nový vztah v obrazu celé monarchie, což samozřejmě dost trápí její hlavu královnu Alžbětu (Imelda Staunton). Herecké obsazení zůstává v jádru stejné jako v minulé sezoně s několika doplněními. Dva noví herci se například chopí role rychle stárnoucího prince Williama (Rufus Kampa a Ed McVey), Meg Bellamy později ztvární jeho nastávající Kate Middleton. Jako starší princ Harry se nově představí Luther Ford.

Dosud není jasné úplně jasné, kam až tvůrci v příběhu zajdou, ale víme už například, že se dostane i na svatbu prince Charlese s Camillou, ke které došlo v roce 2005. Vzhledem k roli Kate Middleton bychom se pak mohli dočkat i její královské svatby, k níž došlo ještě o šest let později. Je však pochopitelné, že tvůrci nebudou chtít příběh dotáhnout do vyloženě nedávné minulosti.

Čtěte také: Smrt princezny Diany minutu po minutě: V osudných chvílích padala nečekaná rozhodnutí

Scenáristou i showrunnerem zůstává Peter Morgan, který je podepsaný i pod příběhy filmů jako Rivalové, Králova přízeň nebo Poslední skotský král.

První čtyři díly šesté řady budou mít premiéru už 16. listopadu 2023, zbylých šest potom 14. prosince.

Zdroj: The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný