17. června 2024 14:10

Hloupí hateři Star Wars: Chtěli zkritizovat nový seriál, ale trapně se netrefili

Někdy vás emoce tak zaslepí, že ani pořádně nevíte, kam klikáte.

Nový Star Wars seriál Akolytka si u kritiků vede velice slušně. Podle Rotten Tomatoes mu dali 84 % pozitivních recenzí, i když s nepříliš vysokým průměrným hodnocením 6,4/10. Podstatně hůře je na tom u fanoušků, kteří se jen těžko smiřují se směřováním série pod značkou Disney a ředěním velkých příběhů do vypravěčsky i filmařsky jalových seriálů.

Divácké skóre pouhých 15 % na zmíněných Rotten Tomatoes je však příliš kruté a svědčí o koordinované taktice nechvalně známé jako review-bombing. Ta často bývá nástrojem tzv. kulturních válek a v tomto případě jde zejména o pomstu tvůrkyni Akolytky za velký podíl žen a menšin v hereckém obsazení.

Jak už to na internetu bývá, někteří nasměrovali nenávist špatným směrem, protože místo nových Star Wars s anglickým podtitulem The Acolyte potrestali australský horor Acolytes z roku 2008, který známe pod českým distribučním názvem Riskantní hra. Nešlo o žádný klenot ani trhák, ale je zřejmé, že aktuální uživatelské skóre 34 % mu způsobilo "fanouškovské" ostřelování předaleké galaxie.

„A pak máme ta hodnocení brát vážně,“ tweetoval k tomu Jordan Maison a přidal i screenshoty s čerstvými komentáři evidentně mířenými na seriál. Nechybí mezi nimi třeba výroky jako „Tohle je urážka Star Wars“, což je u 16 let starého filmu bez světelných mečů velmi komické.

Čtěte také: Vetřelec 3 měl vypadat úplně jinak. Legendární upoutávka slibuje pořádný masakr na Zemi

Osmidílný detektivně laděný seriál plný rytířů Jedi se odehrává v éře Vrcholné republiky. V režii Leslye Headland (Ruská panenka) v něm účinkují Amandla Stenberg, Jeong-jae Lee, Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson nebo Carrie-Anne Moss.

Zdroj: Rotten Tomatoes, SFF Gazette

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný